Η διατροφή της μαμάς: Τα οφέλη των πεκάν για την απώλεια βάρους και όχι μόνο

Τα πεκάν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Η διατροφή της μαμάς: Τα οφέλη των πεκάν για την απώλεια βάρους και όχι μόνο

Τα πεκάν είναι πλούσια σε θρεπτικά οφέλη και έχουην πολλά οφέλη για τον οργανισμό. 

Bigstock

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, μέταλλα και συστατικά που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για τον οργανισμό. Η διατροφική αξία του κάθε ξηρού καρπού είναι διαφορετική: άλλοι έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, άλλοι σε ωμέγα-3 λιπαρά και άλλη σε μαγνήσιο.

Από τους ξηρούς καρπούς με την υψηλότερη διατροφική αξία είναι τα πεκάν. Τα οφέλη για τον οργανισμό είναι πολλά και σχετίζονται με την απώλεια βάρους, μέχρι την εγκεφαλική λειτουργία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Τα οφέλη των πεκάν

Είναι χορταστικά. Μία χούφτα πεκάν έχει μόλις 200 θερμίδες, 3 γραμμάρια φυτικών ινών, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και 20 γραμμάτια ακόρεστων λιπαρών. Είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ που θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρα.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα πεκάν είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικών που έχει συσχετιστεί με την πρόληψη χρόνιων ασθενειών και τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς. Τα πεκάν είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Επίσης τα πεκάν περιέχουν βήτα καροτίνη και βιταμίνη Ε που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες μετριάζοντας τις επιπτώσεις της χρόνιας φλεγμονής.

Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα πεκάν έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και η κατανάλωσή τους σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, διατηρώντας και τα επίπεδα ενέργειας σταθερά για ώρα.

Τονώνουν τον εγκέφαλο. Τα πεκάν είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε η οποία σύμφωνα με έρευνες, μειώνει τις πιθανότητες Αλτσχάιμερ και άνοιας έως και 25%.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους. Τα πεκάν περιέχουν ελαϊκό οξύ, ένα είδος λίπους που σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι για ώρα, μειώνοντας έτσι τα τσιμπολογήματα και την αίσθηση πείνας μέσα στη μέρα.

Ικανοποιούν τη λιγούρα για αλμυρό σνακ. Οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι ένα φυσικά σνακ χωρίς νάτριο, καθιστώντας τους ιδανικούς για όσους ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση αλμυρών τροφίμων.

Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved