Το καλύτερο ρόφημα για την απώλεια βάρους σύμφωνα με έναν διαιτολόγο

Ένα ρόφημα με πολλά ευεργετικά συσταστικά που μπορείτε να καταναλώνετε κάθε μέρα. 

Το καλύτερο ρόφημα για την απώλεια βάρους σύμφωνα με έναν διαιτολόγο

Το καλύτερο ρόφημα για την απώλεια βάρους δεν έχει θερμίδες και είναι πλούσιο σε κατεχίνες και άλλα ωφέλιμα για τον οργανισμό συστατικά.

Bigstock

Ζεστό νερό με λεμόνι, μηλόξυδο, ειδικά αφεψήματα αδυνατίσματος. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ροφήματα που υπόσχονται γρήγορη και «ανώδυνη» απώλεια βάρους και παρότι γίνονται viral, δε σημαίνει ότι είναι και αποτελεσματικά. Δυστυχώς σε ό,τι αφορά την απώλεια βάρους, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Δεν αρκεί η κατανάλωση ενός ροφήματος ή ενός φαγητού για την ως δια μαγείας απώλεια κιλών. Αντίθετα, απαιτείται προσπάθεια, επιμονή και πειθαρχία.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι προϋπόθεση για την υγιή απώλεια βάρους. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση τροφών υψηλής διατροφικής αξίας με λίγες θερμίδες, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ψάρια κτλ. Όσον αφορά τα ροφήματα προτείνεται να αποφεύγονται αυτά που περιέχουν ζάχαρη όπως τα αναψυκτικά και πολλοί από τους συσκευασμένους χυμούς. Τα τσάι και οι καφέδες επιτρέπονται αρκεί να μην περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και μάλιστα η διαιτολόγος Maria Laura Haddad-Garcia αναφέρει ότι το τσάι και ιδιαίτερα το πράσινο, είναι το πιο ωφέλιμο ρόφημα για την απώλεια βάρους.

Πώς το τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους

Το τσάι είναι το δεύτερο σε σειρά ρόφημα με την μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Όλα τα είδη τσαγιού περιέχουν συγκεκριμένες πολυφαινόλες, τις κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν τον μεταβολισμό και βοηθούν το σώμα να διασπάσει το λίπος, σύμφωνα με έρευνα του 2020 που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Molecular Sciences. Τα υψηλότερα επίπεδα κατεχίνων περιέχουν το πράσινο τσάι και το τσάι matcha.

Πράσινο τσάι για την απώλεια βάρους

Καταρχάς αντικαθιστώντας αναψυκτικά και άλλα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά με το πράσινο τσάι, μειώνετε σημαντικά την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε στην καθημερινότητά σας. Επιπλέον, η κατανάλωση δύο ή τριών φλιτζανιών πράσινο τσάι την ημέρα έχει και άλλα οφέλη για την υγεία όπως ο μειωμένος κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου 2 και εγκεφαλικό.

Το πράσινο τσάι, όπως και τα περισσότερα είδη τσαγιού, περιέχουν καφεΐνη, ένα φυσικό διεγερτικό που σας κάνει να βρίσκεστε σε εγρήγορση και να έχετε βελτιωμένες επιδόσεις στην γυμναστική.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved