Επτά τροφές για επίπεδη κοιλιά

Ποιες τροφές να εντάξετε στη διατροφή σας για επίπεδη κοιλιά;

Επτά τροφές για επίπεδη κοιλιά

Το αβοκάντο είναι από τις τροφές που βοηθούν στην απώλεια του κοιλιακού λίπους.

Bigstock

Κάποιες τροφές χαρακτηρίζονται ως super foods λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά. Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι πολλά και σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συνολικά.

Τα superfoods είναι η απάντηση και στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Ιδού τα καλύτερα για επίπεδη κοιλιά.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο προσφέρει έναν συνδυασμό φυτικών ινών και καλών λιπαρών, το οποίο κάνει το γεύμα σας πιο χορταστικό. Επίσης περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα κάτι που το καθιστά σούπερ υγιεινό και θρεπτικό.

Ελαιόλαδο

Όπως και το αβοκάντο, το ελαιόλαδο είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία ενισχύουν την αίσθηση κορεσμού. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση ελαιολάδου έχει συσχετιστεί με βελτιωμένη αρτηριακή πίεση και μειωμένο λίπος στο σώμα.

Σπόροι chia

Οι σπόροι chia έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορείτε να τα εντάξετε εύκολα στη διατροφή σας, στο πρωινό ή σε κάθε σας γεύμα.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα, γνωστά και ως bluberries, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, E, και β-καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Επίσης έχουν λίγες θερμίδες και ένα εξαιρετικό τρόφιμο για τα smoothies.

murtila-diatrofi.jpg

Σολομός

Ο σολομός είναι καλή πηγή καλών λιπαρών και πρωτεΐνης. Σύμφωνα με έρευνες ο σολομός μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές στο σώμα και οι χρόνιες φλεγμονές έχουν συσχετιστεί με την αύξηση βάρους.

Γιαούρτι

To γιαούρτι είναι καλή πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Β, το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο στην ενίσχυση του μεταβολισμού, το οποίο παίζει ρόλο στην απώλεια βάρους. Επίσης, πολλά γιαούρτια περιέχουν προβιοτικά τα οποία ενισχύουν την υγεία του εντέρου και ρυθμίζουν την όρεξη για φαγητό.

Πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι

Tα πράσινα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που ωφελούν τον οργανισμό.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved