Απώλεια βάρους: Τα λάθη που κάνετε όταν επιλέγετε σαλάτα για κυρίως γεύμα

Τι πρέπει να προσέξετε στις συνταγές για σαλάτες εάν θέλετε να χάσετε κιλά.

Απώλεια βάρους: Τα λάθη που κάνετε όταν επιλέγετε σαλάτα για κυρίως γεύμα

Πότε οι σαλάτες είναι «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους.

Bigstock

Τα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό ωστόσο, δε σημαίνει ότι οι σαλάτες είναι πάντα ένα υγιεινό και διαιτητικό γεύμα. Μεγάλη σημασία έχουν τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στη συνταγή και φυσικά τα dressings που σε πολλές περιπτώσεις δίνουν γεύση, αλλά έχουν παράλληλα και κάμποσες θερμίδες.

Τα λάθη που κάνετε όταν τρώτε σαλάτες για να χάσετε βάρος

#1 Δεν βάζετε πρωτεΐνη

Χωρίς πρωτεΐνη ένα μπολ με σαλάτα δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρες γεύμα. Η πρωτεΐνη επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης και σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου. Παραλείποντάς την από το γεύμα σας θα πεινάσετε γρηγορότερα και είναι πιο πιθανό να τσιμπολογήσετε μέσα στη μέρα.

Επίσης, ακολουθώντας μία διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όχι μόνο θα νιώθετε πιο χορτάτοι μέσα στη μέρα, αλλά θα μπορείτε να κάψετε το λίπος πιο γρήγορα, διατηρώντας τη μυϊκή σας μάζα.

salata-kavsonas.jpg

#2 Διαλέγετε τη λάθος πρωτεΐνη

Σημασία έχει και ποια πηγή πρωτεΐνης επιλέγετε. Για παράδειγμα πρωτεΐνη περιέχει και το τσένταρ ή το μπέικον, παράλληλα όμως είναι πηγή κορεσμένων λιπαρών που αυξάνουν την «κακή» χοληστερόλη. Αντ’ αυτών προτιμήστε πηγές «καλής» πρωτεΐνης όπως είναι το στήθος κοτόπουλο, οι γαρίδες και το αυγό.

#3 Δεν χρησιμοποιείτε υλικά που είναι πλούσια σε «καλά» λιπαρά

Όπως και η πρωτεΐνη, έτσι και τα «καλά» λιπαρά επιβραδύνουν την πέψη και παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού. Επίσης, έχουν σημαντικά οφέλη για την εγκεφαλική λειτουργία και η επαρκής πρόσληψή τους είναι σημαντική για την συνολική υγεία του οργανισμού.

Καλές πηγή λιπαρών είναι το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί. Σημαντικό, βέβαια, είναι να μην το παρακάνετε με την ποσότητα, γιατί όλες οι παραπάνω τροφές είναι πλούσιες σε θερμίδες.

#4 Βάζετε πάρα πολύ ή λάθος dressing

Επιλέξτε dressings που κατά κύριο λόγο φτιάχνονται από ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι. Εάν θέλετε να έχει πιο κρεμώδη υφή χρησιμοποιήστε αβοκάντο που είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά.

Επίσης, προσέξτε ιδιαίτερα την ποσότητα. Δεν είναι ανάγκη να κολυμπάει η σαλάτα στο dressing, βάλτε μόνο μία μικρή ποσότητα, τόση ώστε να δώσει στη σαλάτα σας γεύση.

#5 Δεν χρησιμοποιείτε ποικιλία λαχανικών

Τα μαρουλόφυλλα και τη ρόκα δεν χρειάζεται να είναι το μόνο λαχανικό στις σαλάτας σας. Ειδικά εάν τρώτε σαλάτες κάθε μέρα, φροντίστε σε εβδομαδιαία βάση να καταναλώνεται μία ποικιλία λαχανικών που θα ωφελήσουν με ποικίλους τρόπους τον οργανισμό.

Με πληροφορίες από livestrong.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved