Μαμά και διατροφή: Πέντε συμβουλές από τους ειδικούς για τη μείωση του κοιλιακού λίπους

Πώς να χάσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς εύκολα;

Μαμά και διατροφή: Πέντε συμβουλές από τους ειδικούς για τη μείωση του κοιλιακού λίπους

Τι να προσέξετε σύμφωνα με έρευνες για να μειώσετε το κοιλιακό λίπος. 

Bigstock

Το κοιλιακό λίπος θεωρείται το πιο επικίνδυνο σύμφωνα με τους ειδικούς και αυτό γιατί αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και άλλες ασθένειες. Μεγαλώνοντας επίσης, η καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς γίνεται πιο δύσκολα, ειδικά πλησιάζοντας προς την εμμηνόπαυση.

Τι μπορείτε να κάνετε για να χάσετε το κοιλιακό λίπος πιο εύκολα; Παρακάτω μερικές συμβουλές από τους ειδικούς που μπορείτε να εφαρμόσετε από σήμερα κιόλας.

Διαβάζετε τις ετικέτες με τα συστατικά

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Affairs, διαβάζοντας τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε μπορείτε πιο εύκολα να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους και ισορροπημένη διατροφή, ειδικά οι γυναίκες άνω των 40 και 50 ετών. Η έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που διάβαζαν τις ετικέτες και δεν ακολουθούσαν μία συγκεκριμένη διατροφή είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος από εκείνους που έκαναν συστηματικά γυμναστική αλλά δεν διάβαζαν ποτέ τις ετικέτες τροφίμων. Συνδυάζοντας μία ισορροπημένη διατροφή, συστηματική άσκηση και έλεγχο των συστατικών των τροφίμων μπορείτε να χάσετε βάρος πιο εύκολα, όπως και να μειώσετε το κοιλιακό σας λίπος.

Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών

Αυξάνοντας τις φυτικές ίνες στο καθημερινό σας διαιτολόγιο έχετε περισσότερες πιθανότητες να χάσετε βάρος και λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine, η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα απλά αυξάνοντας την πρόσληψη των φυτικών ινών σε ημερήσια βάση.

Woman Cutting Tomato For Vegetable Salad With Microgreens

Περπατήστε περισσότερο

Με περισσότερο περπάτημα κάθε μέρα, μπορείτε να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και όχι μόνο. Απλοί τρόποι για να αυξήσετε τα βήματά σας κάθε μέρα είναι να παρκάρετε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά από τον προορισμό σας και να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Επίσης, ένα μισάωρο περπάτημα στο τέλος της ημέρας όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός μπορεί να σας αποφορτίσει και να σας δώσει ένα boost ενέργειας και καλής διάθεσης.

«Ναι» στη μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. Η μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση κατά κύριο λόγο λαχανικών, φρούτων, οσπρίων, ξηρών καρπών και μονακόρεστων λιπαρών και χαμηλή κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων και κορεσμένων λιπαρών. Έρευνα δείχνει ότι η μεσογειακή διατροφή βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους και του λίπους, ενώ παράλληλα προστατεύει από εμφάνιση ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο επαρκής ύπνος όπως επίσης και η αντιμετώπιση του στρες μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients έδειξε ότι οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να προκαλέσουν λιγούρες για ανθυγιεινά σνακ και φαγητά, η συχνή κατανάλωση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Επίσης, άλλη έρευνα έδειξε ότι ο επαρκής ύπνος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να χάσετε βάρος έως και 33%.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved