Ροδάκινα: Ζουμερά, υγιεινά και με λίγες θερμίδες

Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, έχει χαμηλή θερμιδική αξία και εάν θέλετε να χάσετε βάρος αξίζει μία θέση στη διατροφή σας.

Ροδάκινα: Ζουμερά, υγιεινά και με λίγες θερμίδες

Τα ρδάκινα είναι πλούσια σε θρπετικά συστατικά και έχουν λίγες θερμίδες.

Bigstock

Το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους και ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το ροδάκινο. Είναι πεντανόστιμο, υγιεινό, έχει λίγες θερμίδες και είναι ιδανικό για να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Ροδάκινα και απώλεια βάρους

Τα ροδάκινα έχουν υψηλή διατροφική αξία και προσφέρουν στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη σε καθημερινή βάση. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, καλούς υδατάνθρακές και βιταμίνες του συμπλέγματος Α και C. Είναι επίσης καλή πηγή καλίου, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες έχει συσχετιστεί με την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνων και άλλων παθήσεων.

Τα ροδάκινα εκτός από υγιεινά έχουν ελάχιστες θερμίδες και αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Η χαμηλή θερμιδική τους αξία, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος λόγος που τα ροδάκινα βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Τα ροδάκινα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό το οποίο σημαίνει ότι προκαλεί τον κορεσμό πιο γρήγορα και σας κρατά χορτάτους για περισσότερη ώρα.

‘Εχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Τα ροδάκινα είναι καλή πηγή σε φυτικές ίνες οι οποίες επίσης παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού και σας βοηθούν να ελέγξετε τις λιγούρες σας για γλυκό.

Ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό. Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ.

Smoothie με ροδάκινο και γιαούρτι

Ένας τρόπος να εντάξετε τα ροδάκινα στη διατροφή σας είναι φτιάχνοντας υγιεινά και δροσιστικά smoothies. Παρακάτω μία εύκολη και ελαφριά συνταγή που θα γίνει από τις αγαπημένες σας.

Υλικά:

  • 140 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ροδάκινα παγωμένα
  • ½ πάγος τριμμένος
  • ¾ φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • (προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λίγο εκχύλισμα βανίλιας)

Εκτέλεση:

Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και «χτυπήστε» τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι και εάν θέλετε προσθέστε επιπλέον πάγο.

Με πληροφορίες από shewearsmanyhats.com, lybrate.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved