Μαμά και διατροφή: Υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες

Θέλετε να χάσετε βάρος ή προσέχετε τη διατροφή σας; Αυτά τα σνακ είναι για εσάς.  

Μαμά και διατροφή: Υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες

Σνακ υγιεινά και διαιτητικά για κάθε ώρα της ημέρας. 

Bigstock

Ο περιορισμός στην κατανάλωση θερμίδων μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών. Η επιλογή σνακ που είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας επιτρέψει να κάνετε περισσότερα μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμβάλλοντας σε αισθήματα πληρότητας και μείωση της πείνας.

Ιδέες για σνακ με λίγες θερμίδες

Γιαούρτι

Το κλασικό γιαούρτι έχει λίγα λιπαρά και είναι σίγουρα μία καλύτερη επιλογή σε σχέση με τα επιδόρπια γιαουρτιού που περιέχουν ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά. Επιπλέον, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, οι οποίες παρατείνουν το αίσθημα κορεσμού.

giaourti-adynatisma.jpg

Νεαρή γυναίκα απολαμβάνει το γιαούρτι της.

Bigstock

Χούμους

Το χούμους, ένα δημοφιλές μεσογειακό ντιπ που παρασκευάζεται από φασόλια garbanzo, είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή σνακ εάν κάνετε δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Μία μερίδα χούμους είναι συνήθως μόνο περίπου 40-60 θερμίδες, κάτι που μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες από μία μερίδες ως σνακ, αν θέλετε. Ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να καταναλώνετε χούμους είναι να το συνδυάσετε με άλλα λαχανικά όπως τα καρότα ή τα αγγούρια.

Φρούτα

Τα περισσότερα φρούτα έχουν γλυκιά γεύση λόγω των φυσικών σακχάρων που περιέχουν και είναι η καλύτερη επιλογή εάν έχετε λιγούρα για γλυκό. Ένα μήλο έχει μόνο περίπου 50 θερμίδες και είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο χορτάτοι . Άλλες επιλογές φρούτων χαμηλών θερμίδων περιλαμβάνουν:

  • Ακτινίδιο: 40 θερμίδες
  • Πορτοκάλι: 60 θερμίδες
  • Ροδάκινο: 50 θερμίδες
  • Αχλάδι: 80 θερμίδες
  • Δαμάσκηνο: 40 θερμίδες
  • Σμέουρα: 60 θερμίδες (ανά φλιτζάνι)
  • Φράουλες: 50 θερμίδες (ανά φλιτζάνι)

Κομπόστα ακτινίδιο για παιδιά

Bigstock

Ποπ κορν

Υπάρχουν πολλές επιλογές για ποπ κορν με λίγες θερμίδες. Είναι νόστιμα, είναι υγιεινά, ένα σνακ για όταν βλέπετε ταινία ή για κάθε ώρα της ημέρας είτε στο σπίτι, είτε εκτός.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved