Μαμά και διατροφή: Τα πέντε καλοκαιρινά φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες

Τα φρούτα έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι και είναι η ιδανική επιλογή για σνακ μέσα στη μέρα.

Μαμά και διατροφή: Τα πέντε καλοκαιρινά φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι νόστιμα, υγιεινά, ζουμερα και έχουν λίγε θερμίδες. 

Bigstock

Είναι δροσιστικά, νόστιμα, ζουμερά, έχουν λίγες θερμίδες και το κυριότερο; Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού.

Ναι, τα φρούτα σίγουρα αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας, ένα παραπάνω εάν ακολουθείτε μία προσεγμένη διατροφή για να χάσετε βάρος. Στην περίπτωση αυτή, πιθανά να αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο… διαιτητικά φρούτα του καλοκαιριού. Λόγω των συστατικών τους και της θερμιδικής τους αξίας κάποια από αυτά είναι πιο «ισχυροί» σας σύμμαχοι στην απώλεια κιλών.

Πεπόνι

Το πεπόνι έχει λίγες θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Ένα περίπου φλιτζάνι πεπόνι το οποίο αντιστοιχεί σε 150 περίπου γραμμάρια έχει 46 θερμίδες και ο ενυδατικός του χαρακτήρας βοηθά στην απώλεια κιλών. Ωστόσο, το πεπόνι έχει επίσης υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, συνεπώς χρειάζεται η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.

Berries

Στην κατηγορία των berries, δηλαδή των μούρων, ανήκουν φρούτα όπως οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα βατόμουρα, τα σμέουρα. Όλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι σμέουρα (123 γραμμάρια) περιέχει μόλις 64 θερμίδες και το 36% της προτεινόμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C, καθώς και το 12% της βιταμίνης Κ. Οι φράουλες έχουν λιγότερες θερμίδες (50 θερμίδες τα 152 γραμμάρια) και υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο και βιταμίνη C.

Βερίκοκο

Τα 100 γραμμάρια έχουν 48 θερμίδες. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α και C και μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή αποξηραμένα (χωρίς ζάχαρη).

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα παρεξηγημένο φρούτο. Λόγω της γλυκιάς γεύσης του πολλοί νομίζουν ότι είναι απαγορευτικό σε περιόδους δίαιτας. Η αλήθεια είναι ότι το καρπούζι έχει πράγματι υψηλό γλυκαιμικό δείκτη για αυτό και η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο. Ωστόσο, τα 100 γραμμάρια έχουν μόλις 30 θερμίδες και επιπλέον έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, συνεπώς αξίζει μία θέση στη διατροφή σας και όταν καταναλώνεται τις σωστές ποσότητες, δεν δημιουργεί πρόβλημα στην απώλεια κιλών.

Μάνγκο

Το μάνγκο έχει περίπου την ίδια θερμιδική αξία με το καρπούζι. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, Β και C και επίσης, περιέχει μέταλλα όπως το κάλλιο.

Με πληροφορίες από healthline.com, fustany.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved