Απώλεια βάρους: Εννέα tips για να χάσετε γρήγορα 2,5 κιλά

Απλοί τρόποι να χάσετε εύκολα και γρήγορα μερικά κιλάκια.

Απώλεια βάρους: Εννέα tips για να χάσετε γρήγορα 2,5 κιλά

Απλές συμβουλές για να χάσετε γρήγορα μέχρι 2,5 κιλά.

Bigstock

Η υγιής απώλεια βάρους βασίζεται στην ισορροπημένη διατροφή, τη συστηματική άσκηση και γενικά έναν «καλό» τρόπο ζωής. Εάν θέλετε να χάσετε λίγα κιλά δεν χρειάζεται να περιμένετε αιώνες για να δείτε αποτελέσματα ούτε να κάνετε εξαντλητική δίαιτα. Το μυστικό βρίσκεται σε μερικά απλά tips.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και μπολ

Για την υγιή απώλεια βάρους δεν έχει σημασία μόνο η ποιότητα των τροφών που καταναλώνεται αλλά και η ποσότητα. Χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα στο φαγητό και τα σνακ σας τρώτε μικρότερες μερίδες, άρα και μειώνετε τον αριθμό μερίδων που καταναλώνετε μέσα στη μέρα.

Προετοιμάστε τα φαγητά και τα σνακ σας από πριν

Η προετοιμασία των γευμάτων από την προηγούμενη μέρα δεν σας εξασφαλίζει μόνο χρόνο. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους και αυτό γιατί τρώτε περισσότερο σπιτικό φαγητό στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε και να ελέγξετε τα υλικά που χρησιμοποιείτε.

Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με «φυσικά»

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γεμάτα συντηρητικά και αχρείαστα ή ακόμα και επιβλαβή για τον οργανισμό συστατικά. Αντικαταστήστε τα με τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας όπως είναι τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί.

Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία του οργανισμού και ένας ισχυρός «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους. Στοχεύστε στις 8 ώρες τουλάχιστον κάθε βράδυ και ακολουθήστε μία βραδινή ρουτίνα που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε.

Δοκιμάστε τις ασκήσεις cardio

Η cardio είναι η γνωστή αερόβια γυμναστική η οποία βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής γιατί γυμνάζει όλο το σώμα.

Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι η γυμναστική cardio καίει περισσότερες θερμίδες, ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό και δυναμώνει του μύες.

Αποφύγετε αλκοόλ και αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και μηδαμινή διατροφική αξία. Αντίστοιχα, το αλκοόλ είναι πλούσιο σε θερμίδες για αυτό και εάν θέλετε να δείτε άμεσα το νούμερο στη ζυγαριά να μειώνεται καλό είναι να αποφύγετε τα δύο αυτά είδη ροφημάτων για ένα διάστημα.

Πιείτε νερό πριν από κάθε γεύμα

Πολλές φορές είναι πιθανό να νιώθετε αδικαιολόγητη πείνα, ενώ στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σας είναι νερό. Πίνοντας νερό πριν από κάθε γεύμα, από τη μία ενυδατώνετε επαρκώς τον οργανισμό και από την άλλη είναι πολύ πιθανό να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Περιορίστε το αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση του αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών και δυσκολεύει την απώλεια βάρους. Αποφύγετε τα σνακ που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και περιορίστε τη χρήση του στις συνταγές σας.

Αυξήστε την κατανάλωση λαχανικών

Τα λαχανικά είναι θρεπτικά, υγιεινά και έχουν λίγε θερμίδες. Μπορείτε να φτιάξετε χορταστικές σαλάτες, smoothies και με τον τρόπο αυτό να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών χωρίς να πεινάσετε.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved