Έρευνα: Μία φέτα ψωμί το πρωί βοηθά στην απώλεια βάρους

Πώς το ψωμί μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους.

Έρευνα: Μία φέτα ψωμί το πρωί βοηθά στην απώλεια βάρους

Γυναίκα κόβει ψωμί στο ξύλο κοπής.

Bigstock

Οι υδατάνθρακες θεωρούνται από πολλούς απαγορευτικοί σε μία διατροφή που στοχεύει στην απώλεια βάρους. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, ωστόσο, έφερε νέα δεδομένα στο προσκήνιο που ανατρέπουν αυτή τη θεωρία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές μία φέτα ψωμί το πρωί μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

«Μία φέτα ψωμί το πρωί μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και είναι λιγότερο παχυντικό σε σχέση με μία ίδια ακριβώς φέτα ψωμί το απόγευμα» αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας dr Daniela Jakubowicz και συμπληρώνει:

«Η ώρα της ημέρας, δηλαδή το πότε και κάθε πότε τρως κάτι- είναι πιο σημαντικό από το τι τρως και πόσες θερμίδες έχει».

psomi-apwleia-varous.jpg

Φρατζόλα ψωμί δίπλα σε κούπα καφέ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ένα πλούσιο πρωινό, ένα μεσαίο μεσημεριανό και ένα ελαφρύ βραδινό έχασαν το τετραπλάσιο βάρος σε σχέση με εκείνους που έκαναν έξι πανομοιότυπα γεύματα μέσα στην ημέρα.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε αρχικά για τις περιπτώσεις διαβήτη και παχυσαρκίας, ωστόσο αποτελεί μία καλή ένδειξη για το πώς μπορεί ο καθ’ ένας να χάσει περισσότερο βάρος.

Η διατροφολόγος Susie Burrell συμφωνεί ότι τα ευρήματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά.

«Είναι μία απόδειξη ότι ο χρόνος του γεύματος και ο διαμοιρασμός των υδατανθράκων μέσα στη μέρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της απώλειας και διαχείρισης του βάρους μακροπρόθεσμα».

«Tα ισορροπημένα επίπεδα γλυκόζης, και ως εκ τούτου η ρύθμιση της ινσουλίνης, είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο καθένας για τον μακροπρόθεσμο έλεγχο του βάρους και κατανάλωση μερίδων ελεγχόμενων υδατανθράκων είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό».

Για παράδειγμα, μπορείτε να αλείψετε στο ψωμί με βούτυρο ξηρών καρπών και να προσθέσετε μπανάνα και σπόρους chia. Ο συνδυασμός αυτών των τροφών είναι νόστιμο, υγιεινό και διαιτητικός.

Ακόμα μία εναλλακτική, να συνδυάσετε το ψωμί με αυγό και αβοκάντο.

Προτιμήστε τα ψωμί χωρίς ζάχαρη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που είναι πιο υγιεινά και ωφέλιμα για τον οργανισμό.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved