Απώλεια βάρους: Διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

Μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας για να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.

Απώλεια βάρους: Διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

Νερό με λεμόνι και μαϊνατνό.

Bigstock

Το πόσο εύκολα ή δύσκολα χάνετε βάρος καθορίζεται από ποικίλους παράγοντες όπως η διατροφή, η άσκηση, ο ύπνος, η ηλικία.

Όσον αφορά τη διατροφή οι τροφές περιλαμβάνονται στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και οι η ποσότητες αυτών καθορίζουν τον αριθμό θερμίδων που παίρνετε μέσα στη μέρα. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, πάντα στα πλαίσια μία προσεγμένης διατροφής.

Μαγειρέψτε με μυρωδικά και μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά και τα βότανα ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού, βοηθώντας έτσι στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους. Εντάξτε στις συνταγές σας τα εξής:

  • Πιπέρι καγιέν. Βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού και καταστέλλει την όρεξη.
  • Κανέλα. Μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, καταστέλλει την όρεξη και επιβραδύνει τη διάσπαση των υδατανθράκων.
  • Κύμινο. Προάγει την απώλεια βάρους και επιταχύνει την καύση του λίπους.
  • Μαϊντανός. Βελτιώνει τον ηπατικό μεταβολισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την πέψη και την αποθήκευση θρεπτικών συστατικών.
kagien.jpg

Πιπέρι καγιέν.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι μέλι κάθε μέρα

Το νερό με λεμόνι και μέλι βοηθά στη αποτοξίνωση του οργανισμού, δίνει ενέργεια και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα. Όχι μόνο δρα ως αντιφλεγμονώδες, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Το λεμόνι περιέχει επίσης πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Β6.

Οι έρευνες σχετικά με την επίδραση του ροφήματος στην απώλεια βάρους είναι περιορισμένες. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, ειδικά όταν η κατανάλωση νερού με λεμόνι και μέλι συνδυάζεται με το fasting. Μελέτη στην οποία συμμετείχαν 50 άτομα τα οποία έκαναν fasting και έπιναν 300 mL χυμό λεμονιού τέσσερις φορές την ημέρα για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες έδειξε σημαντική μείωση στο βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος, το ποσοστό λίπους και τα τριγλυκερίδια.

nero-me-lemoni-kai-adunatisma.jpg

Γυναίκα πίνει νερό με λεμόνι.

Bigstock

Βάλτε το σκόρδο στη διατροφή σας

Το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό ύπνο, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και είναι ένας ισχυρός «σύμμαχος» στην απώλεια κιλών. Ενισχύει επίσης το μεταβολισμό και περιέχει ασβέστιο, βιταμίνες Β6 και C, συστατικά απαραίτητα για την καύση λίπους.

Αντικαταστήστε τον έναν καφέ της ημέρας με τσάι oolong

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τσαγιού oolong μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους κατά τον ύπνο. Σε μία από αυτές συμμετείχαν 12 άνδρες που κατανάλωναν τσάι oolong, καφεΐνη ή εικονικό φάρμακο. Μετά από 14 ημέρες δοκιμών, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η καφεΐνη και το τσάι oolong αύξησαν την οξείδωση του λίπους κατά περίπου 20%. Ενώ η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο, το τσάι oolong δεν έδειξε να προκαλεί διαταραχές ύπνου σε κανέναν συμμετέχοντα.

Εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερα ωμά λαχανικά

Η κατανάλωση ωμών λαχανικών είναι εξαιρετικά ωφέλιμη μεταξύ άλλων και για την πιο γρήγορη απώλεια βάρους. Τα λαχανικά στην πλειοψηφία τους έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό το οποίο βοηθά να αισθανθείτε χορτάτοι πιο γρήγορα, άρα και να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Επίσης, τα ωμά λαχανικά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα μαγειρεμένα λαχανικά, ενώ το μάσημα και η διάσπαση των ωμών λαχανικών απαιτεί επίσης περισσότερο χρόνο και ενέργεια, με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες.

mprokolo.jpg

Μπρόκολο με καρότα πάνω σε ξύλο κοπής.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved