Διαχείριση βάρους: Τι να φας αν πεινάς όλη την ώρα

Τροφές που θα μειώσουν την επιθυμία σου για τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα.

Διαχείριση βάρους: Τι να φας αν πεινάς όλη την ώρα

Γυναίκα φτιάχνει σνακ με ψωμί και αβοκάντο.

Bigstock

Αν νιώθεις ότι πεινάς συνεχώς, επίλεξε τροφές που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι χορτάτη για περισσότερη ώρα. Οι τροφές αυτές περιέχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, δύο αυτά συστατικά μειώνουν την πείνα και αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού μετά από κάθε γεύμα.

Άπαχη πρωτεΐνη

Η προσθήκη πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την πείνα μέσα στην ημέρα. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με λίγες θερμίδες, αντί για τροφές πλούσιες σε λιπαρά θα σας κρατήσει χορτάτη και θα μειώσει την επιθυμία σου για τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί, καθώς το σώμα πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά για να τη διασπάσει.

  • Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης είναι το ψάρι, το στήθος κοτόπουλου, ο άπαχος κιμάς γαλοπούλας και ο άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς .
  • Το γιαούρτι αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
  • Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη και μπορείς να τα φας σκέτα ή με λαχανικά.
  • Τα όσπρια όπως τα μαύρα φασόλια , τα ρεβίθια και το edamame είναι φυτική πηγή πρωτεΐνης που είναι μια θρεπτική πηγή ενέργειας.
giaourti-adynatisma.jpg

Νεαρή γυναίκα απολαμβάνει το γιαούρτι της.

Bigstock

Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες θα σε κρατήσουν χορτάτη επιβραδύνοντας τη διαδικασία της πέψης.

  • Τα berries είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή φυτικών ινών. Μπορείς να φας περίπου 1 φλιτζάνι σμέουρα ή βατόμουρα τα οποία έχουν περίπου 64 θερμίδες και αυτή η μερίδα παρέχει 8 γραμμάρια διαιτητικών ινών.
  • Τα αχλάδια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορείς να το φας σκέτο ή κομμένο σε γιαούρτι. Ένα μέτριο αχλάδι παρέχει 6 γραμμάρια φυτικών ινών. 6
  • Τα αβοκάντο είναι γνωστό ότι είναι μια καλή πηγή υγιών πολυακόρεστων λιπαρών, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες.
  • Τα ρεβίθια περιέχουν 6 γραμμάρια φυτικών ινών το ένα φλιτζάνι (μαγειρεμένα). Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών, καθώς και σιδήρου, καλίου και μαγνησίου.
  • Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με 2,4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι.
  • Το ποπ κορν είναι ένα υγιεινό σνακ, ειδικά όταν το φτιάχνετε στο σπίτι. Περιέχει 3,6 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι με 18,6 γραμμάρια υδατάνθρακες και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Με πληροφορίες από verywellfit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved