Απώλεια βάρους: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε τα αυγά;

Ο τρόπος μαγειρέματος επηρεάζει τη διατροφική αξία των αυγών.

Απώλεια βάρους: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε τα αυγά;

Γυναίκα τρώει αυγό μελάτο.

Bigstock

Ένα μεγάλο αυγό έχει μόλις 78 θερμίδες, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών. Τα οφέλη από την συστηματική κατανάλωσή αυγών είναι πολλά, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η σωστή λειτουργία των κυττάρων κ.α.και αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας, ακόμα και αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε τα αυγά αν θέλετε να χάσετε κιλά

Τηγανητά, βραστά, scrambled, ομελέτα. Υπάρχουν πάνω από δέκα διαφορετικοί τρόποι για να μαγειρέψετε τα αυγά και ο κάθε ένας επηρεάζει τη διατροφική και θερμιδική αξία του πιάτου. Ποιος είναι ο καλύτερος εάν θέλετε να χάσετε βάρος;

Σύμφωνα με το eatthis.com, η καλύτερη μέθοδος για να φτιάξετε ένα αυγό που θα σας προσφέρει τις όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες και τη μέγιστη διατροφική αξία είναι βράζοντάς το για μόλις έξι λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο μαγειρέματος το ασπράδι θα ψηθεί, αλλά ο κρόκος θα παραμείνει υδαρής. Για να βγάλετε το κέλυφος, αρκεί αφού βράσετε το αυγό, να το βάλετε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό.

Γιατί αυτός ο τρόπος μαγειρέματος θεωρείται ο καλύτερος;

Σε σύγκριση με ένα αυγό ποσέ, με την παρπαάνω μέθοδο μαγειρέματος δεν θα πάει χαμένο ούτε ένα γραμμάριο από το αυγό, το οποίο σημαίνει ότι θα καταναλώσετε και περισσότερη πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη, σύμφωνα με έρευνες, είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση της μυϊκής μάζας, την ενίσχυση του μεταβολισμού και τη μείωση του λίπους.

Επιπλέον, βράζοντας το αυγό τόσο ώστε ο κρόκος να παραμείνει υδαρής πετυχαίνετε να πάρετε από τον κρόκο τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά. Ο κρόκος περιέχει συστατικά που είναι ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι η χολίνη η οποία καταπολεμά το λίπος και το σελήνιο που ρυθμίζει τον μεταβολισμό. Επίσης, μελέτη του Journal of Agricultural Food Chemistry διαπίστωσε ότι μπορείτε να χάσετε έως και 18% των αντιοξειδωτικών που περιέχει το αυγό όταν μαγειρεύεται ο κρόκος.

Τέλος. Οι θερμίδες. Κάποιοι τρόποι μαγειρέματος των αυγών απαιτούν λάδι ή βούτυρο. Μόνο μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μπορεί να προσθέσει επιπλέον 100 θερμίδες στο πρωινό σας γεύμα, αυξάνοντας παράλληλα το σύνολο των θερμίδων που θα έχετε πάρει μέσα στη μέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved