Αραβική πίτα: Πώς να την κάνετε ένα υγιεινό και διαιτητικό σνακ

Tips για να φτιάξετε νόστιμες και θρεπτικές αραβικές πίτες χωρίς πολλές θερμίδες.

Αραβική πίτα: Πώς να την κάνετε ένα υγιεινό και διαιτητικό σνακ

Αραβική πίτα με μαρούλι, ντομάτα, προσούτο και τυρί.

Bigstock

Η αραβική πίτα είναι η εύκολη λύση όταν θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ. Είναι όμως και ένα σνακ διαιτητικό; Η απάντηση είναι εξαρτάται. Η πίτα που θα χρησιμοποιήσετε, τα υλικά και η σως θα καθορίσουν τη διατροφική και θερμιδική της αξία.

Τι να προσέξετε λοιπόν όταν φτιάχνετε αραβική πίτα;

Την ίδια η πίτα

Προτιμήστε τις αραβικές πίτες ολικής άλεσης και με όσο το δυνατόν λιγότερο συντηρητικά. Προτιμήστε εκείνες που έχουν δύο ή τρία και όχι άλλες που έχουν πρόσθετα συστατικά για την ενίσχυση γεύσης. Επίσης, οι αραβικές πίτες ολικής άλεσης θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα, καθυστερώντας έτσι την αίσθηση της πείνας, άρα και μειώνοντας τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα. Επιπλέον, οι αραβικές πίτες ολικής άλεσης έχουν λιγότερες θερμίδες και είναι πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και μετάλλων.

Το τυρί

Το τυρί είναι πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου και αξίζει μία θέση στη διατροφή σας. Ωστόσο, η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και ιδανικά να επιλέξετε τυρί με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο. Από τις καλύτερες επιλογές και από άποψη διατροφικής αξίας και από άποψη θερμίδων, είναι η μοτσαρέλα, η φέτα και το τσένταρ.

Βάλτε μπόλικα λαχανικά

Αυξήστε την κατανάλωσή σας σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, βάζοντας μπόλικα λαχανικά στην αραβική σας πίτα. Μερικές ιδέες; Μαρούλι, λάχανο, ρόκα, ντομάτα αγγούρι, κολοκυθάκι, καρότο, σπανάκι, πιπεριές.

ARAVIKI-PITA.jpg

Αραβική πίτα με λαχανικά.

Μην ξεχάσετε την πρωτεΐνη

Για να είναι χορταστικό το σνακ σας δεν πρέπει να λείπει η πρωτεΐνη. Τροφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι τα φασόλια, τα μανιτάρια και το αυγό.

Η σως

Δεν είναι όλες οι σάλτσες και οι σως απαγορευτικές στη δίαιτα. Από τις καλύτερες επιλογές είναι οι σως με γιαούρτι. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία σπιτική σάλτσα με γιαούρτι και μουστάρδα ή αντί για σως να αλείψετε λίγο αβοκάντο.

Με πληροφορίες από everydayhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved