Μαμά και διατροφή: Συνήθειες που προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους

Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις εάν θες να χάσεις κιλά.

Μαμά και διατροφή: Συνήθειες που προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους

Γυναίκα φτιάχνει σαλατα στην κουζίνα.

Bigstock

Η απώλεια βάρους θέλει επιμονή και υπομονή. Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητα, ωστόσο και άλλες καθημερινές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν το σωματικό σου βάρος.

Ενώ, λοιπόν, κάνεις μία συγκεκριμένη και στοχευμένη προσπάθεια, μπορεί συνήθειες στις οποίες δεν πήγαινε καν το μυαλό σου, να την σαμποτάρουν. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Δεν τρως όσες θερμίδες χρειάζεται ο οργανισμός σου

Σίγουρα είναι σημαντικό να έχεις εικόνα για τις θερμίδες που καταναλώνεις μέσα στη μέρα. Όταν ωστόσο προσέχεις υπερβολικά τι και πόσο θα φας είναι πιθανό στην πραγματικότητα να τρως λιγότερο από όσο έχεις ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται και καις λιγότερες θερμίδες.

Γυναίκα κρατά δοχείο με σπανάκι.

Bigstock

Αλλάζεις τη ρουτίνα ύπνου σου

Ο επαρκής και καλής ποιότητας παίζει ρόλο στη διατήρηση του βάρους. Εάν η ρουτίνα ύπνου σου έχει αλλάξει πολύ, για παράδειγμα εάν ξυπνάς πολύ νωρίτερα ή εάν κοιμάσαι πολύ αργά, είναι πιθανό να επηρεαστεί και η ποιότητα ύπνου σου.

Η έλλειψη ύπνου έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να ζητά περισσότερη ενέργεια άρα και να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες.

Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη REM ύπνου ή η συνολική έλλειψη ύπνου μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μυών. Εάν δεν έχετε πολλούς άπαχους μυς, το σώμα σου δεν θα χρειαστεί τόσες θερμίδες και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις βάρος.

Χρησιμοποιείς μεγάλα πιάτα

Κι όμως, το μέγεθος του πιάτου μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις. Σκέψου λοιπόν διπλά πριν σερβίρεις.

Υπερκατανάλωση τροφών πλούσιες σε καλά λιπαρά

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχουν πολλές θερμίδες, είναι ωστόσο αναγκαίες για την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, στην κατανάλωσή τους χρειάζεται μέτρο και όχι υπερβολές.

avocado-ofeli.jpg

Γυναίκα καθαρίζει το αβοκάντο πάνω σε ξύλο κοπής.

Bigstock

Παραλείπεις γεύματα

Παρά την μεγάλη απήχηση που έχει το fasting ή αλλιώς η διαλλειματική δίαιτα, πολλοί είναι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι τα μικρά και συχνά γεύματα είναι το κλειδί για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Μπορεί να νομίζεις ότι παραλείποντας γεύματα θα χάσεις κιλά, όμως στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved