Απώλεια βάρους: Γιατί δεν πρέπει να τρως το πρωινό σου στο πόδι

Και όμως, σύμφωνα με έρευνα το εάν κάθεσαι ή όχι όταν τρως το πρωινό σου μπορεί να επηρεάσει το σωματικό σου βάρος.

Απώλεια βάρους: Γιατί δεν πρέπει να τρως το πρωινό σου στο πόδι

Γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο και τρώει πρωινό ενώ περπατάει.

Bigstock

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές σου επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το σωματικό σου βάρος. Πέρα όμως, από τι θα επιλέξεις να φας για πρωινό, έρευνα υποστηρίζει ότι εξίσου σημαντικό είναι και το πώς θα το φας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Surrey και δημοσιεύτηκε στο Journal of Health Psychology έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν το πρωινό τους στο πόδι έτρωγαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο σημαίνει και σε μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων. Επίσης, η έρευνα έδειξε ακόμα ότι εκείνες που έτρωγαν πρωινό ενώ περπατούσαν, έτρωγαν περισσότερο από ότι εκείνες που κάθονταν σε τραπέζι.

Η επικεφαλής της έρευνας, Jane Ogden εξηγεί:

«Το φαγητό στο πόδι έχει σαν αποτέλεσμα την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού αργότερα μέσα στη μέρα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το περπάτημα αποσπά την προσοχή που διαταράσσει την ικανότητά μας να επεξεργαζόμαστε τον αντίκτυπο που έχει η κατανάλωση φαγητού στην πείνα μας. Ή μπορεί να οφείλεται και στο ότι το περπάτημα, μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή άσκησης, το οποίο δικαιολογεί την αυξημένη κατανάλωση φαγητού μετέπειτα ως επιβράβευση.»

Γυναίκα τρώει πρωινό στην κουζίνα.

Bigstock

Τι άλλο να προσέξεις στο πρωινό σου για να χάσεις βάρος

Βάλε στο πρωινό σου τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

Έρευνα του 2015 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που καταναλώνοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα στο πρωινό έχασαν περισσότερο βάρος και ήταν χορτάτοι για περισσότεροι ώρα σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν σκέτο ψωμί. Μερικές ιδέες; Το αυγό και το γιαούρτι.

Δοκίμασε τη βρόμη

Δεν είναι τυχαίο ότι η βρόμη είναι τόσο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και άλλα συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό, έχει λίγες θερμίδες και παράλληλα θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρα. Μπορείς να τη συνδυάσεις με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς.

Πίνε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό πριν το πρωινό γεύμα

Πριν φας οτιδήποτε κι πριν τον καφέ σου πιες τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό, ιδανικά μισό λίτρο. Το νερό θα μειώσει την αίσθηση της πείνας, επομένως θα καταναλώσεις μικρότερη ποσότητα φαγητού και επιπλέον, το νερό βοηθά στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στον εγκέφαλο και θα ξυπνήσει τον οργανισμό, δίνοντάς του ενέργεια.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved