Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας (βίντεο)

Κυτταρίτιδα: Πώς θα την αντιμετωπίσετε;

Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας (βίντεο)

Γυναίκα κάνει μασάζ κυτταρίτιδας στο μπάνιο της

Bigstock

Παρότι πολλές γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα, οι περισσότερες δεν γνωρίζουν τι είναι και τι μπορούν να κάνουν για να τη μειώσουν.

Όπως αναφέρει και το onmed.gr σε άρθρο του, ο καθένας μπορεί να εμφανίσει κυτταρίτιδα αλλά οι γυναίκες είναι οι «άτυχες» της υπόθεσης, λόγω του τρόπου κατανομής του λίπους στο σώμα τους. Τα σημεία που πλήττει περισσότερο είναι οι μηροί, οι γοφοί και τα οπίσθια, καθώς εκεί οι γυναίκες συγκεντρώνουν περισσότερο λίπος σε σχέση με τους άνδρες

Είναι επίσης πιθανότερο να εμφανιστεί καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει, επειδή το δέρμα γερνάει και χάνει την ελαστικότητά του, γι’ αυτό και εμφανίζεται συνήθως μετά τα 25. Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κυτταρίτιδας είναι η αύξηση του σωματικού βάρους ή τα πολλά περιττά κιλά, η αδράνεια και η εγκυμοσύνη.

Μια γυναίκα που τρώει πολλά λιπαρά, αλάτι και υδατάνθρακες, αλλά λίγες φυτικές ίνες και δεν ασκείται, έχει μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσει κυτταρίτιδα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η προδιάθεση για την ανάπτυξη κυτταρίτιδας είναι κατά βάση κληρονομική, καθώς γενετικοί παράγοντες επηρεάσουν τον μεταβολισμό και την κατανομή του υποδόριου λίπους.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα

Η Μαρία Λουίζα Βούρου, παρουσιάστρια, και η Ελένη Λεβέντη, παθολόγος, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τους τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved