Απώλεια βάρους: Δέκα λόγοι που δεν χάνεις κιλά ενώ τα κάνεις όλα σωστά

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτά τα λάθη ενώ προσπαθείς να χάσεις βάρος;

Απώλεια βάρους: Δέκα λόγοι που δεν χάνεις κιλά ενώ τα κάνεις όλα σωστά

Γυναίκα κράτά ένα μπολ με αβκάντο, μπρόκολο, καρότο, ντοματίνι και ρύζι.

Bigstock

Γυμνάζεσαι, προσέχεις τη διατροφή σου, το νούμερο, ωστόσο, στη ζυγαριά είναι κολλημένο και δεν λέει να κατέβει με τίποτα. Τι μπορεί να φταίει; Οι ειδικοί απαντούν.

Δεν υπολογίζεις σωστά τις μερίδες

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cornell, άτομα με φυσιολογικό βάρος είθισται να μην υπολογίζουν σωστά τις θερμίδες που καταναλώνουν καθημερινά σε ένα ποσοστό 20% . Το ποσοστό αυτό στα άτομα με παχυσαρκία ανέρχεται στο 40% . Στο τέλος της ημέρας, συνεπώς και ανεξάρτητα από το πόσο υγιεινές είναι το φαγητό που καταναλώνετε, οι θερμίδες είναι θερμίδες.

Πίνεις ροφήματα που έχουν υψηλή θερμιδική αξία

Ένας ακόμα λόγο που ίσως δεν χάνεις κιλά είναι ότι προσλαμβάνεις πολλές θερμίδες από αναψυκτικά που καταναλώνεις μέσα στη μέρα. Ένας γλυκός καφές με γάλα, αναψυκτικά, χυμοί με ζάχαρη και παγωμένο τσάι συσκευασμένο, από το περίπτερο είναι μερικά από αυτά.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την υγιή απώλεια βάρους. Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου σε περιόδους δίαιτας ή πιο αυστηρής διατροφής μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην απώλεια βάρους και αυτό λόγω της αύξησης της ορμόνης γκρελίνης η οποία αυξάνει την όρεξη για φαγητό.

Δεν καταναλώνεις αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης

Μεταξύ των υδατανθράκων, της πρωτεΐνης και των λιπαρών, η πρωτεΐνη είναι το συστατικό που παρατείνει την αίσθηση κορεσμού, θα σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για περισσότερη ώρα, άρα θα σε βοηθήσει και να μειώσεις τα τσιμπολογήματα.

Raw Vegan Energy Balls With Dates, Nuts And Oats

Μπουκίτσες ενέργειας με χουρμάδες, ξηρούς καρπούς και βρόμη.

Bigstock

Δεν κινείσαι αρκετά

Η συστηματική άσκηση είναι απαραίτητη για την υγιή απώλεια βάρους. Ακόμα και αν δεν πηγαίνεις γυμναστήριο στόχευσε στο να κινείσαι όσο περισσότερο μέσα στη μέρα. Περπάτησε αντί να πάρεις το αυτοκίνητο, προτίμησε τις σκάλες από το ασανσέρ.

Παραλείπεις γεύματα

Έρευνα του 2021 έδειξε ότι η παράλειψη του βραδινού γεύματος συνδέεται με την παχυσαρκία και την αύξηση του σωματικού βάρους. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, επιβραδύνει τον μεταβολισμό και αυξάνει την αίσθηση της πείνας το επόμενο πρωί.

Τρως πολύ γρήγορα

Τρώγοντας πολύ γρήγορα είναι πιθανό να φας παραπάνω και αυτό γιατί ο εγκέφαλός σου δεν έχει το χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι έχεις χορτάσει.

mesogieaki-diatrofi-gonimotita.jpg

Γυναίκα τρώει μπροστά από τον υπολογιστή.

Η διατροφή που ακολουθείς είναι πολύ αυστηρή

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολύ αυστηρές δίαιτες έχουν μακροπρόθεσμα τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Τρως πολλές επεξεργασμένες τροφές

Δεν έχει σημασία μόνο εάν έχουν λίγες θερμίδες. Τα μπισκότα, οι έτοιμες μπάρες δημητριακών και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε «κακά» λιπαρά, σάκχαρα και αλάτι, συστατικά που οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved