Λόγοι για τους οποίους ο καφές βοηθά στο αδυνάτισμα

Ο καφές μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους.

Λόγοι για τους οποίους ο καφές βοηθά στο αδυνάτισμα

Γυναίκα κρατά φλιτζάνι με καφέ και κάθεται στον καναπέ.

Unsplash.com / Brigitte Tohm

Για πολλούς ένα φλιτζάνι καφές το πρωί είναι ιεροτελεστία. Εάν ανήκετε σε αυτούς θα χαρείτε διαβάζοντας ότι ο καφές βοηθά και στην απώλεια κιλών. Απαραίτητη προϋπόθεση; Να μην περιέχει ζάχαρη ή τουλάχιστον πολλή ζάχαρη και να μην αντικαθιστά τα βασικά γεύματα της ημέρας και τα ενδιάμεσα σνακ.

Η διατροφολόγος και συγγραφέας Laura Burak, εξηγεί στο eatthis.com τους λόγους για τους οποίους ο καφές μπορεί να γίνει σύμμαχος στο αδυνάτισμα.

Σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι

Όπως και η κατανάλωση κάθε άλλου ροφήματος, έτσι και η κατανάλωση καφέ παρατείνει την αίσθηση κορεσμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώσει τις πιθανότητες τσιμπολογήματος και να σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα τα γεύματά σας μέσα στη μέρα.

Ενισχύει τον μεταβολισμό και δίνει ενέργεια

«Η καφεΐνη δίνει ένα boost ενέργειας το οποίο μπορεί αν είναι καθοριστικό για να κάνετε την πρωινή σας γυμναστική. Ειδικά ως μαμά μπορώ να πω ότι καφές μου δίνει ενέργεια και είναι μία πρωινή ιεροτελεστία που με χαλαρώνει. Φροντίστε, βέβαια, να επικεντρωθείτε στον ποιοτικό ύπνο και μην επικεντρωθείτε στην κατανάλωση ενέργεια για “πλαστή” ενέργεια» αναφέρει η ειδικός.

Έχει λίγες θερμίδες

Ένα φλιτζάνι σκέτο καφέ έχει λιγότερο από 5 θερμίδες και εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι ένα ρόφημα που μπορείτε να εντάξετε άφοβα στην καθημερινή σας διατροφή. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, ωστόσο, σημαντικό είναι αυτό να μην αντικαθιστά κυρίως γεύματα και να μην το παρακάνετε καθώς η υπερκατανάλωση καφεΐνης έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του οργανισμού.

Προσοχή στα vegan γάλατα ξηρών καρπών

Ειδικά τον χειμώνα μπορεί να αγαπάτε έναν latte με γάλα και σιρόπι αλλά εάν δεν προσέξετε μπορεί μία κούπα καφέ να μετατραπεί σε θερμιδική «βόμβα». Ακόμα το γάλα αμυγδάλου από πολλούς μπορεί να θεωρείται μία υγιεινή επιλογή, θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που θα χρησιμοποιήσετε καθώς κάποια που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved