Απώλεια βάρους: Πέντε τροφές για γυναίκες άνω των 40

Πέντε τροφές που μπορείτε να εντάξετε στα σνακ και τα κυρίως γεύματά σας.

Απώλεια βάρους: Πέντε τροφές για γυναίκες άνω των 40

Γυναίκα κάθεται στον καναπέ και τρώει ένα μήλο.

Bigstock

Μετά τα 30 και τα 40 θα παρατηρήσετε ότι χάνετε πιο εύκολα μυϊκή μάζα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εύκολη αύξηση του σωματικού λίπους, για αυτό και κάποιες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες είναι απαραίτητες.

Η διατροφολόγος Lisa Young προτείνει να εντάξετε στη διατροφή σας αυτές τις πέντε τροφές.

Λιναρόσπορος

linarosporos.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Tamara Gak

Ο λιναρόσπορος είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών, αναφέρει η ειδικός. Επίσης, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, συστατικό που παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση 30 περίπου γραμμαρίων λιναρόσπορο την ημέρα, βοηθά στην απώλεια βάρους.

Berries

Στην κατηγορία των berries ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα σμέουρα κ.α. Περιέχουν αντιοξειδωτικά και πληθώρα ακόμα θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν την απώλεια βάρους σύμφωνα με έρευνα που αναφέρεται στο Medical News Today. Μπορείτε να τα εντάξετε εύκολα στη διατροφή σας συνδυάζοντάς με γιαούρτι και δημητριακά.

Ενδεικτικά ένα φλιτζάνι με μαύρα βατόμουρα περιέχει 8 gr φυτικές ίνες και αντίστοιχα ένα φλιτζάνι σμέουρα 9,8 grams.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, μέταλλα και βιταμίνες και παρά την αυξημένη θερμιδική του αξία θεωρείται μία από τις πιο ωφέλιμες τροφές για την υγεία του οργανισμού και την απώλεια βάρους. Έρευνα του 2013 που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal έδειξε ότι η κατανάλωση μισού αβοκάντο με το γεύμα αυξάνει την αίσθηση κορεσμού για τις επόμενες τρεις με πέντε ώρες.

Ξηροί καρποί

Η κατανάλωση των ξηρών καρπών έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για τον οργανισμό, ενώ έρευνες δείχνουν ότι βοηθά και στην απώλεια βάρους. Απαραίτητη προϋπόθεση; Να καταναλώνονται με μέτρο. Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και καλών λιπαρών.

Ξινολάχανο

Ή αλλιώς γνωστό και ως sauerkraut. Eίναι σπεσιαλιτέ της γερμανικής και γαλλικής κουζίνας. Παρασκευάζεται από λάχανο με αλάτι και συνδυάζεται με κρεατικά ή αλλαντικά, συνήθως τον χειμώνα. Θυμίζει λάχανο τουρσί και εκτός από ιδιαίτερη γεύση, έχει λίγες θερμίδες, λίγα λιπαρά και πολλές φυτικές ίνες.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved