Απώλεια βάρους: Πέντε τροφές που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο σας

Τροφές υγιεινές, θρεπτικές, με λίγες θερμίδες, που μπορείτε να εντάξετε εύκολα στη διατροφή σας.

Απώλεια βάρους: Πέντε τροφές που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο σας
Bigstock

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, το να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι σημαντικό μέρος της εξίσωσης. Και αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να το πετύχετε εάν έχετε τροφές στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας που μπορείτε να τις αξιοποιήσετε για να φτιάξετε υγιεινά σνακ και φαγητά.

Σύμφωνα με την Laura Burak που ειδικεύεται σε θέματα διατροφής και απώλειας βάρους: «ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι να έχετε στο σπίτι φρέσκα, κατεψυγμένα και βασικά είδη φαγητού, ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε καλύτερες επιλογές γευμάτων και σνακ.»

Τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγείο σας

Αυγά

suntages-vrasta-auga.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Ruben Rodriguez

Ένα μεγάλο αυγό έχει μόλις 78 θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα και καλά λιπαρά οξέα. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα αυγά για να φτιάξετε ομελέτα, υγιεινά σάντουιτς και άλλα σνακ με υψηλή διατροφική αξία που θα σας κρατήσουν χορτάτες για ώρα.

Τα αυγά είναι μία πολύ καλή επιλογή σνακ για την απώλεια βάρους, κάτι που επιβεβαιώνεται και από έρευνες. Σύμφωνα με έρευνα του 2014, τα άτομα που έτρωγαν αυγά για πρωινό ένιωθαν για περισσότερη ώρα πλήρεις σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν ψωμί ή άλλες τροφές.

Λαχανικά

«Φροντίστε να έχετε πάντα μερικά λαχανικά στο ψυγείο σας ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό στα αυγά scrambles ή ως συνοδευτικό στα κυρίως γεύματά σας» αναφέρει η ειδικός.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients αναφέρει ότι η κατανάλωση λαχανικών μπορεί να συμβάλει στην απώλεια κιλών και τον μειωμένο κίνδυνο αύξηση βάρους μακροπρόθεσμα.

Φρούτα εποχής

portokali-asximi-murwdia-psugeio-4.jpg

Την επόμενη φορά που θα έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό προτιμήστε κάποιο φρούτο εποχής αντί για σοκολάτα ή κάποιο άλλο γλυκό που είναι πλούσιο σε ζάχαρη και θερμίδες.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine ανέδειξε τα οφέλη της κατανάλωσης φρούτων για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η τακτική κατανάλωση φρούτων συνέβαλε στην απώλεια βάρους σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Το γιαούρτι, το τυρί cottage και το χούμους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως ντιπ για τα λαχανικά σας ή ως spread σε σάντουιτς και αραβικές πίτες.

Υγιεινά dressing

Θα κάνουν τα σνακ και τις σαλάτες σας πολύ πιο νόστιμες και απολαυστικές. Φτιάξτε dressings σπιτικά με αγνά και υγιεινά υλικά, όπως το μέλι, το λεμόνι και το ξύδι.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved