Μείωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς: Συμβουλές για γυναίκες άνω των 40

Απλές συμβουλές για να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Μείωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς: Συμβουλές για γυναίκες άνω των 40
Bigstock

Το αυξημένο κοιλιακό λίπος μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα με αυξημένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α.

Σύμφωνα με το Mayo Clinic, οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσουν συσσώρευση κοιλιακού λίπους. Επίσης, μετά την ηλικία των 40 ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται με αποτέλεσμα να καίτε έως και 300 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, ενώ οι ορμονικές αλλαγές γίνονται πιο έντονες και επηρεάζουν δείκτες που σχετίζονται με την απώλεια βάρους και την καύση του λίπους.

Ιδού τι μπορείτε να κάνετε.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε. Η πρωτεΐνη ενισχύει τη δημιουργία άπαχων μυών οι οποίοι με τη σειρά του βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού. Επίσης, η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη παρατείνει το αίσθημα του κορεσμού καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από τον οργανισμό κατά τη διαδικασία της πέψης, ενώ ενισχύει και τη λειτουργία του μεταβολισμού.

Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity Science & Practice αναφέρει ότι το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως τοξίνη και διακόπτει την καύση λίπους για να το μεταβολίσει ως προτεραιότητα. Τα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν ζάχαρη θεωρούνται ακόμα πιο επιβαρυντικά για τον οργανισμό.

Πίνετε πολύ νερό

Το νερό είναι θαυματουργό για τον οργανισμό και η επαρκής πρόσληψή του μεταξύ άλλων βοηθάει και στην καύση του λίπους. Σύμφωνα με το Hub at Work, πίνοντας αρκετό νερό μπορείτε να πετύχετε πιο εύκολα και γρήγορα τον στόχο σας για απώλεια βάρους. Στοχεύστε στα εννέα ποτήρια νερό την ημέρα. Η ποσότητα αυτή περιλαμβάνει και το νερό που περιέχουν χυμοί και φρέσκα φρούτα.

Προτιμήστε τις τροφές που δεν περιέχουν αμυλούχους υδατάνθρακες

Για την καύση του λίπους οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση γευμάτων που δεν περιέχουν αμυλούχους υδατάνθρακες. Κόβοντας το συγκεκριμένο είδος υδατανθράκων πετυχαίνετε να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε μέσα στη μέρα και επίσης μειώνετε τις λιγούρες για γλυκό.

Προτιμήστε επιδόρπια που δεν περιέχουν ζάχαρη

Τα γλυκά δεν είναι απαγορευμένα στις δίαιτες και στην ισορροπημένη διατροφή, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Εάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιά προτιμήστε γλυκά χωρίς ζάχαρη αλλά με φυσικά γλυκαντικά όπως είναι το μέλι και το σιρόπι αγαύης. Μία καλή επιλογή είναι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας και τα παγωμένα φρούτα.

Εντάξτε τα berries στη διατροφή σας

Τα φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των berries, όπως είναι οι φράουλες, τα μύρτιλα και τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές οι οποίες δυσκολεύουν την μείωση του λίπους.

Διαβάζετε τις ετικέτες των φρούτων με προσοχή

Είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων και να ελέγχετε εάν κάποιο από αυτά περιέχει κρυφή ζάχαρη αλλά και το πόσες θερμίδες έχουν ανά ποσότητα.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved