Μαμά και διατροφή: Eύκολα κόλπα για να χάσετε κιλά

Ορισμένες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας θα κάνουν πιο εύκολη την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Μαμά και διατροφή: Eύκολα κόλπα για να χάσετε κιλά

Γυναίκα τρώει υγιεινά στην κουζίνα της

Bigstock

Η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί αν έχετε στόχο και δεν ευελπιστείτε σε θεαματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι αυστηρές δίαιτες ή οι δίαιτες express εξαντλούν τον οργανισμό και τα οφέλη δεν είναι μακροπρόθεσμα.

Αντί λοιπόν να τρέφεστε μόνο με σαλάτες, υιοθετήστε μερικές από τις ακόλουθες συνήθειες:

Τρώτε σπιτικό φαγητό

Το σπιτικό φαγητό είναι η ασφαλέστερη λύση για την απώλεια βάρους. Το να ετοιμάζετε τα γεύματα μόνοι σας διασφαλίζετε την ποσότητα και την ποιότητα των συστατικών του φαγητού σας.

Πηγαίνετε για περπάτημα ή τζόκινγκ

Δεν έχετε χρόνο ή χρήματα για συνδρομή στο γυμναστήριο; Το καθημερινό περπάτημα για 30-45 λεπτά ή το τρέξιμο για 10 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Εάν βαριέστε να περπατήσετε ( αν και θα έπρεπε), μπορείτε να επιλέξετε ένα βίντεο με εύκολες ασκήσεις από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Επιλέξτε Zumba, γιόγκα, pilates, χορό ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση είστε σε θέση να κάνετε.

nero-me-lemoni-kai-adunatisma.jpg

Γυναίκα πίνει νερό με λεμόνι.

Bigstock

Πιείτε άφθονο νερό

Το νερό είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του σώματος και την ομαλή λειτουργία του. Ένα σημαντικό πρόβλημα με όσους παλεύουν με το βάρος είναι η μη επαρκής κατανάλωση υγρών.

Το νερό βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία του. Αν δεν σας αρέσει πίνετε σκέτο νερό, μπορείτε να προσθέσετε φέτες μήλου, λεμονιού, κομμάτια αγγουριού ή φύλλα μέντας για γεύση.

Καταναλώστε φρούτα

Τα φρούτα είναι τα καλύτερα σνακ ειδικά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος… Περιέχουν υγιεινές θερμίδες και επίσης σας χορταίνουν όταν θέλετε να φάτε οτιδήποτε ανθυγιεινό.

Πείτε όχι στα επιδόρπια

Η αποχή από τη ζάχαρη είναι εφικτή, ακόμα και για τους «εξαρτημένους» από αυτήν. Προσπαθήστε να μην έχετε σνακ και γλυκά στο σπίτι, ενώ κάθε φορά που η επιθυμία είναι έντονη φάτε ένα φρούτο ή λίγο μέλι.

Με πληροφορίες από το femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved