Μαμά και διατροφή: Tips στο μαγείρεμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τι να αλλάξετε στο μαγείρεμα για να χάσετε πιο εύκολα κιλά;

Μαμά και διατροφή: Tips στο μαγείρεμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους
Bigstock

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους και μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σε περιοδους δίαιτας ή όταν προσέχετε τη διατροφή σας λιγάκι παραπάνω.

Εξίσου σημαντικό; Να γνωρίζετε και τις κατάλληλους μεθόδους μαγειρέματος. Με τα παρακάτω tips θα εξασφαλίσετε την μέγιστη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από ένα πιάτο, χωρίς να αυξήσετε τη θερμική του αξία.

Κόψτε τα λαχανικά σε μεγαλύτερα κομμάτια

Κόβοντας τα λαχανικά σε μεγαλύτερα κομμάτια αφήνετε λιγότερη επιφάνεια για να απορροφήσουν λάδι. Εάν θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση λιπαρών, μπορείτε επίσης να αλείψετε με αυτό τα λαχανικά αντί να βάλετε το λάδι στο τηγάνι ή την κατσαρόλα.

Μην παραβράζετε τα ζυμαρικά

Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, τόσο περισσότερο τα μόρια του αμύλου διασπώνται. Η συγκεκριμένη αντίδραση έχει σαν αποτέλεσμα τα ζυμαρικά να γίνονται πηγή επεξεργασμένων υδατανθράκων και να μειωθεί η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Δοκιμάστε να βγάλετε τα ζυμαρικά σας λίγο πριν γίνουν al dente. Έτσι, θα διατηρήσουν τις φυτικές ίνες τους και θα είναι πιο χορταστικά.

Beautiful Young Blonde Woman Smiling To Camera With Dish Of Shrimps And Pasta.

Βάλτε στις συνταγές σας μπαχαρικά και βότανα

Τα βότανα και τα μπαχαρικά δίνουν γεύση και άρωμα στα φαγητά χωρίς να προσθέτουν επιπλέον θερμίδες. Κάποια μάλιστα μπαχαρικά όπως το μαύρο πιπέρι ή το κάρδαμο θεωρούνται εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία καθώς ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ άλλα έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Αφήστε τις φλούδες στα λαχανικά

Οι φλούδες στα φρούτα και τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού.

Ψήστε στη σχάρα

Ακόμα και αν ψήνετε το κρέας στο τηγάνι ή στο φούρνο, τοποθετήστε μία σχάρα ακριβώς από κάτω ώστε να μην ψήνεται στο λίπος του. Μπορείτε να διατηρήσετε το κρέας υγρό και ζουμερό, αλείφοντάς το με υγρά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως είναι ο χυμός λεμονιού ή το κρασί.

Με πληροφορίες από insider.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved