Μαμά και διατροφή: Τρεις συμβουλές για αδύνατο πρόσωπο

Πως θα μειώσετε το λίπος ή το πρήξιμο από την περιοχή του προσώπου; Οι ειδικοί συμβουλεύουν.

Μαμά και διατροφή: Τρεις συμβουλές για αδύνατο πρόσωπο
Bigstock

Η αύξηση βάρους μπορεί να είναι εμφανής και στο πρόσωπο. Ακόμα αν δεν έχετε πάρει κιλά, ωστόσο, είναι πιθανό να νιώθετε το πρόσωπό σας πρησμένο και μάλιστα για μέρες.

Τι μπορείτε να κάνετε; Το μυστικό βρίσκεται στην αλλαγή των καθημερινών σας συνηθειών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με τη συστηματική άσκηση.

Μειώστε την κατανάλωση νατρίου

O Mike Bohl μέλος του Medical Expert Board υποστηρίζει ότι το νούμερο ένα βήμα για πιο αδύνατο πρόσωπο είναι η περιορισμένη κατανάλωση νατρίου.

«Το νάτριο, το οποίο υπάρχει και στο αλάτι, προκαλεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται πρησμένο. Σε γενικές γραμμές προτείνεται οι ενήλικες άνδρες και γυναίκες να καταναλώνουν λιγότερο από 2.300 mg νατρίου την ημέρα, ιδανικά λιγότερο και από 1.500 mg» εξηγεί.

Επιλέξτε τροφές που «καίνε» το λίπος

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι τρώτε και τα οφέλη από την κατανάλωση του κάθε φαγητού.

«Πολλές φορές σε δίαιτες, αναφερόμαστε se τροφές με “μηδενικές θερμίδες”. Πρόκειται για τροφές που πιστεύεται ότι απαιτούνται περισσότερες θερμίδες για τη διαδικασία της από όσες έχουν στην πραγματικότητα» επισημαίνει ο dr Bohl και προσθέτει «Οι έρευνες σχετικά με το αν υπάρχουν πράγματι τροφές με μηδενικές θερμίδες, ωστόσο, δεν είναι αρκετές. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτές οι τροφές έχουν πολύ λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έτσι δεν αυξάνετε επίσης σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων σας για την ημέρα.»

Παραδείγματα τροφών με μηδενικές θερμίδες είναι τα καρότα, το σέλινο, το καρπούζι, το μαρούλι, τα αγγούρια και κάποια φρούτα. Εντάσσοντας τέτοιες τροφές στο καθημερινό διαιτολόγιό σας σε συνδυασμό με άλλες που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, θα δείτε αποτέλεσμα στην απώλεια λίπους σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου.

alati-prin-tin-askisi.jpg

Κάντε ασκήσεις για το πρόσωπο

Οι ασκήσεις προσώπου είναι πολύ δημοφιλείς γιοα την ενυδνάμωση των μυών του προσώπου και για την πρόληψη της πρόωρης γήρανση. Έρευνες, δείχνουν ότι μπορούν να μειώσουν και το λίπος στην περιοχή , κάνοντας έτσι το πρόσωπο να δείχνει πιο αδύνατο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved