Απώλεια βάρους: Ιδέες για σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες

Σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις σε χρόνο dr και να πάρεις μαζί σου στη δουλειά ή τη βόλτα.

Απώλεια βάρους: Ιδέες για σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες
Bigstock

Τα πρώτα βήματα που σου έρχονται στο μυαλό για απώλεια βάρους είναι η δίαιτα και η γυμναστική. Δίαιτα, ωστόσο δεν σημαίνει μόνο περιορισμός των θερμίδων, αλλά και να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου τις σωστές τροφές στις σωστές ποσότητες.

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες θα σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα και παράλληλα ενισχύουν τη λειτουργία του εντέρου, καταπολεμώντας έτσι και προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.

Φυτικές ίνες: Η σημασία τους σε μία ισορροπημένη διατροφή

Οι φυτικές ίνες μειώνουν τις πιθανότητες για εμφάνιση διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, σύμφωνα με το Mayo Clinic. Βοηθούν επίσης στην κινητικότητα του εντέρου και αποτελούν πηγή ενέργειας για το σώμα. Τέλος, οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού συμβάλλοντας έτσι στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να καταναλώνετε 28 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Ενδεικτικά ένα μήλο περιέχει 3,3 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ ένα μπρόκολο 5 γραμμάρια.

Ιδέες για σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται σε πληθώρα τροφίμων, συνεπώς είναι εύκολο να τις εντάξετε στη διατροφή σας. Η ειδικός, Lauren Manaker δίνει ιδέες για υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Σμέουρα με μαύρη σοκολάτα

smeoura.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Glen Carrie

Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά θρεπτικά μακροσυστατικά. Μπορείτε να συνδυάσετε τα σμέουρα με μαύρη σοκολάτα και να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας για κάτι γλυκό. Επίσης, θα σας δώσουν ένα boost ενέργειας. Μπορείτε να βουτήξετε τα σμέουρα σε μαύρη σοκολάτα και έπειτα να αφήσετε τη σοκολάτα να κρυώσει.

Κράκερ ολικής με αβοκάντο

Μισό αβοκάντο έχει 6,75 γραμμάρια φυτικών ινών. Περιέχει εκτός των άλλων καλά λιπαρά τα οποία επίσης θα σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη για ώρα.

Αχλάδι και τυρί

axladi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / khloe arledge

Ένας συνδυασμός γλυκού και αλμυρού που πολλοί προτιμούν. Μισό αχλάδι περιέχει 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών και ελάχιστες θερμίδες. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό το οποίο είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού.

Μαριναρισμένες καρδικές αγκινάρας

Μπορεί να μην το είχες σκέφτεί, όμως το συγκεκριμένο σνακ είναι νόστιμο, θρεπτικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει ελάχιστες θερμίδες. Μπορείς να το φας σκέτο ή να το προσθέσεις στις αγαπημένες σου σαλάτες.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved