Μαμά και διατροφή: Τα καλύτερα βότανα για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους

Ζεστά αφεψήματα από βότανα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά.

Μαμά και διατροφή: Τα καλύτερα βότανα για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους
Elderly woman with cup of hot drink indoors, closeup. Home care service Bigstock

Στην απώλεια βάρους, σημαντικά δεν έχουν μόνο τα σνακ και τα φαγητά που τρώτε, αλλά και τα ροφήματα που καταναλώνετε στην καθημερινότητά σας. Κάποια ροφήματα όπως είναι τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά και οι χυμοί που περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά, όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό, αλλά επιπλέον «σαμποτάρουν» την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα.

Αντίθετα, ροφήματα από βότανα είναι «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους και αποτοξινώνουν τον οργανιασμό. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Ρίγανη

rigani.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Tina Xinia

Η ρίγανη ανήκει στο γένος ορίγαμο και στην ίδια οικογένεια με τη μέντα, τον δυόσμο, τον βασιλικό και το θυμάρι. Περιέχει καρβακρόλη ένα ισχυρό συστατικό που ενισχύει την απώλεια βάρους και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Δυόσμος

Εκτός από υπέροχο άρωμα και γεύση, ο δυόσμος βοηθά στην αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών και στη μείωση του λίπους.

Μέντα

Εξίσου αποτελεσματική με τον δυόσμο είναι η μέντα. Περιέχει βιταμίνη Α, σίδηρο, μαγνήσιο και φολικό οξύ, ενώ άλλα οφέλη της σύμφωνα με μελέτες είναι η βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, βοηθάει στο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και παράλληλα ανακουφίζει από τη δυσπεψία.

Λουίζα

Η λουίζα έχει διουρητικές ιδιότητες συνεπώς βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην μείωση του σωματικού βάρους.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά (πάνω από 160 είδη πολυφαινολών) και θεωρείται ότι βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του κοιλιακού λίπους. Επίσης, ενισχύει τη στοματική υγιεινή, τονώνει το νευρικό σύστημα και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

Τριγωνέλλα

Η τριγωνέλλα είναι πλούσια σε βιταμίνες, σίδηρο και φλαβονοειδή. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή της βοηθά στον έλεγχο της όρεξης για φαγητό, άρα και στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Η τριφωνέλλα μειώνει επίσης τα επίπεδα της χοληστερόλης και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

*Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved