Μαμά και διατροφή: Η δίαιτα του μεγάλου πρωινού

Ένα πλούσιο πρωινό μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε διπλάσιες θερμίδες.

Μαμά και διατροφή: Η δίαιτα του μεγάλου πρωινού
Bigstock

Το ξέρατε ότι οι άνθρωποι που τρώνε πλούσιο πρωινό καίνε διπλάσιες θερμίδες σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε μεγαλύτερο δείπνο;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, κατά τη διάρκεια τριών ημερών, οι ερευνητές αξιολόγησαν 16 γυναίκες που οι μισές έτρωγαν πρωινό με πολλές θερμίδες και οι άλλες μισές έτρωγαν βραδινό πλούσιο σε θερμίδες.

Η κατανάλωση ενός πρωινού με πολλές θερμίδες έκανε τις γυναίκες να μην πεινάνε ιδιαίτερα μέσα στην ημέρα, και να μην έχουν επιθυμία για γλυκό.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα του μεγάλου πρωινού;

Με την κατανάλωση ενός πλούσιου πρωινού, που φτάνει ακόμη και τις 800 θερμίδες πριν τις 9.00 π.μ., επιταχύνεται ο μεταβολισμός.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός εκμεταλλεύεται τον κιρκάδιο ρυθμό, δηλαδή όλες τις βιολογικές λειτουργίες που κάνει ο ανθρώπινος οργανισμός σε διάστημα ενός 24ωρου. Αυτή είναι η αρχή στην οποία στηρίζεται αυτή η δίαιτα.

Ποια τα οφέλη της δίαιτας του μεγάλου πρωινού;

Ένα καλό πρωινό γεύμα παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται, για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας.

Οι άνθρωποι που τρώνε υγιεινό πρωινό κάθε μέρα, έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων τους και οι μελέτες έχουν δείξει ότι τείνουν να έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Η παράλειψη του πρωινού, από την άλλη πλευρά, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Επίσης, η κατανάλωση ενός πλούσιου γεύματος βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Παράλληλα, μειώνει την όρεξη, μειώνοντας έτσι και την κατανάλωση περιττών θερμίδων στη διάρκεια της ημέρας.

Τι ισχύει πραγματικά;

Το πρωινό είναι πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, λένε οι ειδικοί. Όμως δεν είναι απαραίτητο να φάμε από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και μετά, ούτε πρέπει να περιέχουν το ήμισυ των ημερήσιων θερμίδων.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του πρόγραμμα και τους δικούς του ρυθμούς ζωής.

Για να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει στις ημερήσιες ανάγκες του, θα πρέπει να μοιράζουμε τα γεύματα μας ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας.

Με πληροφορίες από: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved