Μαμά και διατροφή: Καλοκαιρινά φαγητά και ροφήματα που «σαμποτάρουν» την απώλεια βάρους

Εάν θέλετε να χάσετε βάρους το καλοκαίρι ή απλώς να μείνετε σταθερές στα κιλά σας αποφύγετε αυτά τα φαγητά και ροφήματα.

Μαμά και διατροφή: Καλοκαιρινά φαγητά και ροφήματα που «σαμποτάρουν» την απώλεια βάρους
Bigstock

Το μυστικό για την υγιή απώλεια βάρους είναι η κατάλληλη διατροφή και η συστηματική άσκηση. Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν την κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων που περιλαμβάνουν τροφές υψηλής διατροφικής αξίας από όλες τις ομάδες τροφίμων, την αποφυγή ζάχαρης και κακών λιπαρών και φυσικά την επαρκή ενυδάτωση.

Το καλοκαίρι όσο και αν θέλετε να μείνετε απερίσπαστες στον στόχο σας, υπάρχουν πειρασμοί και όχι, δεν εννοούμε μόνο τα λαχταριστά φαγητά και ορεκτικά στις ταβέρνες. Υπάρχουν φαγητά και ροφήματα που περιέχουν πολλές περισσότερες θερμίδες από όσες νομίζετε και η κατανάλωσή τους μπορεί να «σαμποτάρει» την προσπάθειά σας. Ας τις δούμε αναλυτικά.

Ψητό καλαμπόκι

kalampoki-psito.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Joshua Kantarges

Το ψητόκαλαμπόκι το έχουμε συνδυάσει με το καλοκαίρι και τις βραδινές βόλτες δίπλα στη θάλασσα. Και αν νομίζετε ότι επειδή ανήκει στην κατηγορία των λαχανικών, μπορείτε να φάτε άφοβα όσο θέλετε κάνετε λάθος.100 γραμμάρια καλαμποκιού έχουν 360 θερμίδες, ενώ τα ψητά καλαμπόκια που μπορείτε να βρείτε στις περατζάδες των νησιών και παραθαλάσσιων πόλεων συχνά έχουν βούτυρο και μπόλικο αλάτι. Η κατανάλωσή του συνεπώς θα πρέπει να γίνεται με μέτρο διαφορετικά όχι μόνο ο στόχος για απώλεια βάρους δεν θα επιτευχθεί, αλλά μάλλον θα έχετε και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Παγωτό

pagoto-suntagi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Elza Kurbanova

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται. Μπορείτε βέβαια να χάσετε βάρος και χωρίς να αποκλείσετε το παγωτό από το διαιτολόγιό σας, αρκεί να μην το κάνετε με την ποσότητα και τη συχνότητα. Επίσης μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ή να φτιάξετε και μόνες σας παγωτό χωρίς ζάχαρη ή ακόμα και δροσιστικά σορμπέ που θα μπορούν να φάνε και τα παιδιά.

Πατατοσαλάτα και γενικά σαλάτες με dressings

patatosalata.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Louis Hansel

Η μεγαλύτερη ίσως παγίδα που μπορείτε να πέσετε το καλοκαίρι. Οι σαλάτες είναι δροσερές, ετοιμάζονται εύκολα, ό,τι πρέπει δηλαδή για τις ζεστές μέρες του καύσωνα. Ωστόσο, με τα διάφορα dressings ή τα υλικά που βάζετε μέσα μπορούν να ξεφύγουν σε θερμίδες και να σαμποτάρουν την απώλεια βάρους και ειδικά οι σαλάτες που δεν είναι σπιτικές. Προτιμήστε σαλάτες που θα φτιάχνετε στο σπίτι, με αγνά υλικά, λάδι, λεμόνι ή βαλσάμικο ξύδι και αποφύγετε τις έτοιμες σoς εμπορίου.

Λεμονάδα, παγωμένο τσάι, αναψυκτικά

spitiki-lemonada.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Pesce Huang

Αν και δροσιστικά και μία λαχταριστή επιλογή τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τα περισσότερα από αυτά τα ροφήματα περιέχουν αρκετή ζάχαρη. Αντί αυτών, προτιμήστε φυσικούς χυμούς φρούτων και smoothies με καλοκαιρινά φρούτα που έτσι και αλλιώς υπάρχουν σε αφθονία την εποχή αυτή.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved