Μαμά και διατροφή: Tips για να αποφύγετε την αύξηση βάρους το καλοκαίρι

Πέντε tips για να μην πάρετε βάρος στις καλοκαιρινές διακοπές.

Μαμά και διατροφή: Tips για να αποφύγετε την αύξηση βάρους το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι η αλλαγή προγράμματος, η χαλάρωση, τα παγωτά και τα γεύματα στις ταβέρνες έχουν σαν αποτέλεσμα να γυρνάμε από τις διακοπές με λίγα ή και πολλά κιλάκια παραπάνω.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

Καταναλώνετε τις μπύρες, τα αναψυκτικά και τις δροσερές λεμονάδες με μέτρο

Μπορεί μία παγωμένη μπύρα, ένα αναψυκτικό ή μία παγωμένη λεμονάδα να είναι ακριβώς ό,τι θέλετε να πιείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μην το παρακάνετε όμως. Τα αναψυκτικά και η παγωμένη σπιτική λεμονάδα που πλέον μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καφέ, περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης. «Το παγωμένο τσάι του εμπορίου έχει 80 θερμίδες ανά ποτήρι, η λεμονάδα 99 θερμίδες, ενώ τα περισσότερα αναψυκτικά και φρουτοποτά, περίπου 80 θερμίδες» αναφέρει ο dr Brian Quebbemann, Όσο για τη μπύρα, έχει αρκετές θερμίδες και ξέρετε πολύ καλά πόσο εύκολο να πιείτε περισσότερες από μία.

Εάν διψάτε είναι προτιμότερο να πιείτε νερό, μίας και τα αναψυκτικά, το παγωμένο τσάι και οι χυμοί δεν ξεδιψάνε το ίδιο αποτελεσματικά.

Βάλτε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας φρούτα εποχής

Το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Καρπούζι, πεπόνι, κεράσια, βερίκοκα και ροδάκινα είναι μόνο μερικά από τα φρούτα που μπορείτε να φάτε σκέτα ως σνακ ή να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε χορταστικές, δροσερές και νόστιμες φρουτοσαλάτες.

Επιπλέον, τα καλοκαιρινά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό συνεπώς θα σας κρατάνε ενυδατωμένους τις ζεστές μέρες, ενώ παράλληλα αποτελούν και την ιδανικότερη επιλογή εάν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό.

karpouzi kalokairi

Εντάξτε την άσκηση και στο πρόγραμμα των διακοπών σας

Οι μέρες των διακοπών είναι μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης, όμως μπορείτε να εντάξετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας χωρίς κόπο. Το κολύμπι, το περπάτημα για να ανακαλύψετε νέα μέρη και τα θαλάσσια σπορ είναι οι πιο διασκεδαστικές επιλογές σας.

Προσοχή στα φαγητά που επιλέγετε στις ταβέρνες

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα τηγανητά καλαμαράκια, τις πατάτες και φρέσκο ψωμί ταιριάζει τέλεια με το ελαιόλαδο της χωριάτικης σαλάτας; Κανένας. Και δεν χρειάζεται κιόλας. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε. Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να επιλέγετε τηγανητά και πλούσια σε λιπαρά φαγητά. Κάποιες μέρες κάντε αποτοξίνωση και προτιμήστε πιο ελαφριά πιάτα όπως βραστά λαχανικά ή ψάρι στη σχάρα.

Προσοχή στο παγωτό και τα frozen yogurts

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται. Αρκεστείτε στη μία μπάλα τη φορά ή προτιμήστε σορμπέ που έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες. Επίσης, προσοχή στην κατανάλωση των frozen yogurts. Δεν είναι γιαούρτι, περιέχουν ζάχαρη και η θερμιδική τους αξία δεν είναι μικρή. Εξίσου σημαντικό είναι να μην το παρακάνετε με τα toppings. Extra μπισκότα, σιρόπια και σταγόνες σοκολάτας ανεβάζουν τον αριθμό των θερμίδων στα ύψη.

Με πληροφορίες από health.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved