Μαμά και διατροφή: Αυτοί οι συνδυασμοί τροφίμων θα σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Επτά συνδυασοί τροφών που βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Μαμά και διατροφή: Αυτοί οι συνδυασμοί τροφίμων θα σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Τα συχνά και μικρά γεύματα και ο περιορισμός των θερμίδων που καταναλώνετε μέσα στη μέρα είναι το μυστικό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους. Η κατανάλωση τροφών με λίγες θερμίδες και μεγάλη διατροφική αξία ενδείκνυται σε περιόδους δίαιτας, για αυτό και κάποιες τροφές θεωρούνται «σύμμαχος» στο αδυνάτισμα.

Εκτός όμως από τις τροφές που είναι must σε περιόδους δίαιτας, εξίσου ωφέλιμος θεωρείται και ο συνδυασμός τροφών και αυτό λόγω του συνδυασμού των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Ας τους δούμε παρακάτω αναλυτικά.

Αβοκάντο με πράσινα λαχανικά

Μία σαλάτα με σπανάκι ή kale έχει λίγες θερμίδες, πολλά θρεπτικά συστατικά, ενδέχεται ωστόσο να μη σας χορτάσει. Τι μπορείτε να κάνετε; Προσθέστε αβοκάντο! Το αβοκάντο είναι πηγή καλών λιπαρών που προκαλούν τον κορεσμό. Η σαλάτα θα σας κρατήσει χορτάτες για περισσότερη ώρα και επιπλέον, το αβοκάντο βοηθάει το σώμα να απορροφήσει καλύτερα τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα πράσινα λαχανικά.

sunduasmoi trofow apwleia varous 3

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Thought Catalog

Κοτόπουλο με πιπέρι καγιέν

Ένα στήθος κοτόπουλο έχει 27 γραμμάρια πρωτεΐνης και λιγότερο από 150 θερμίδες, δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι θεωρείται ίσως η καλύτερη επιλογή κρέατος σε περιόδους δίαιτας. Η πρωτεΐνη καθυστερεί την πέψη με αποτέλεσμα να παρατείνει το αίσθημα πληρότητας. Προσθέστε στο κοτόπουλό σας πιπέρι καγιέν το οποίο ενισχύει την καύση θερμίδων.

Βρόμη με καρύδια

Βασικός κανόνας στο αδυνάτισμα είναι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει και να διασπάσει εύκολα τις φυτικές ίνες με αποτέλεσμα η διαδικασία της πέψης να καθυστερεί περισσότερο. Τα καρύδια προσθέτουν στο γεύμα σας πρωτεΐνες που επίσης είναι βοηθητικές στην απώλεια βάρους.

Μοσχάρι με μπρόκολο

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο, συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή και σωστή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το μπρόκολο από την άλλη είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του σιδήρου.

sunduasmoi trofow apwleia varous 2

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Louis Hansel

Πράσινο τσάι με λεμόνι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τις κατεχίνες οι οποίες βοηθούν στην καύση θερμίδων και λίπους. Έρευνα έδειξε ότι καταναλώνοντας 4 φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Το λεμόνι βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που έχει το πράσινο τσάι.

Γιαούρτι με σμέουρα

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτοί που ακολουθούν μία συγκεκριμένη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D με στόχο την απώλεια βάρους, είναι πιθανό να κάψουν περισσότερο λίπος σε σχέση με αυτούς που ακολουθούν μία άλλου είδους διαιτητική διατροφή. Για τον λόγο αυτό το γιαούρτι αξίζει μία θέση στη διατροφή σας εάν κάνετε δίαιτα και επιπλέον, προσθέτοντας μερικά σμέουρα για γεύση και extra φυτικές ίνες, έχετε ένα ακόμα πιο θρεπτικό αποτέλεσμα.

sunduasmoi trofow apwleia varous 1

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Anto Meneghini

Κουνουπίδι και ελαιόλαδο

Το κουνουπίδι έχει μόλις 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι και θεωρείται ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την απώλεια βάρους. Συνδυάζοντας το κουνουπίδι με ελαιόλαδο, θα νιώσετε χορτάτοι και θα παρατείνετε την αίσθηση του κορεσμού για περισσότερη ώρα.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved