Η τριήμερη δίαιτα φρούτων για απώλεια βάρους: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τι να περιμένετε

Τρείς μέρες μόνο με φρούτα: Yπέρ και κατά

Η τριήμερη δίαιτα φρούτων για απώλεια βάρους: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τι να περιμένετε

Μια δίαιτα που απαιτεί από εσάς να τρώτε πολλά φρούτα ακούγεται ως η απόλυτη λύση απώλειας βάρους, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Τα φρούτα είναι μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Θα σας κάνει όμως πραγματικά να χάσετε βάρος; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι και όχι.

Τι είναι η τριήμερη δίαιτα φρούτων;

Η τριήμερη δίαιτα φρούτων είναι ένα μοντέρνο πρόγραμμα απώλειας βάρους που κερδίζει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Έχει πολλές παραλλαγές, αλλά η λογική της είναι η εξής: για τρεις ημέρες, τρώτε μόνο φρούτα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή γλυκαντικό.

Ο στόχος είναι να αποτοξινώσετε το σώμα σας από όλα τα γλυκά που έχετε καταναλώσει, ενώ παράλληλα λαμβάνετε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, που κάνουν καλό στην υγεία και την ευεξία σας.

Και επειδή τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, σας βοηθούν να είστε σούπερ ενυδατωμένες κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών.

diaita frouton

Οι κανόνες της δίαιτας είναι οι εξής:

  • Κάθε μέρα, πίνετε τουλάχιστον 12 ποτήρια φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό.
  • Ο καφές και το τσάι, πρέπει να αποφεύγονται.
  • Τα φρέσκα φρούτα, σε οποιαδήποτε μορφή, ενθαρρύνονται (όχι κατεψυγμένα, αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα φρούτα), ειδικά εάν είναι βιολογικά (ή πλυμένα καλά).
  • Φάτε μια σαλάτα λαχανικών για δείπνο — τα μη αμυλούχα, ιδανικά βιολογικά, λαχανικά είναι τα καλύτερα.
  • Αποφύγετε την άσκηση.
  • Εκτός από τα φρούτα πρέπει να χρησιμοποιούνται ροφήματα πρωτεΐνης.

Πολλοί άνθρωποι που δοκιμάζουν αυτή τη δίαιτα αναφέρουν ότι αισθάνονται εκπληκτικά γεμάτοι ενέργεια μετά από μόλις μια μέρα σε αυτήν, μερικές φορές ακόμη περισσότερο από ό,τι αν είχαν προσπαθήσει να ακολουθήσουν τις κανονικές διατροφικές τους συνήθειες.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μπορείτε να περιμένετε όταν δοκιμάζετε αυτή τη δίαιτα

  • Ενίσχυση θρεπτικών και αντιοξειδωτικών βιταμινών στο σώμα σας
  • Δεν απαιτείται μέτρηση θερμίδων, φάτε άφοβα όσα φρούτα θέλετε
diaita triwn imerwn

Υπάρχουν όμως και ορισμένα μειονεκτήματα!

Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι μη βιώσιμη

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της δίαιτας είναι ότι δεν είναι κάτι που μπορείτε να τηρήσετε μακροπρόθεσμα.

Όλοι ξέρουμε πώς πάει, δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να ζήσει από φρούτα για το υπόλοιπο της ζωής του (εντάξει υπάρχουν και άνθρωποι που το κάνουν, αλλά αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό).

Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν ότι ορισμένα φρούτα πρέπει να αποφεύγονται από αυτή τη δίαιτα επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, η οποία θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, ενώ οι δίαιτες με χυμούς συχνά αποφεύγονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Ανεπαρκής πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για μια υγιεινή διατροφή και θα σας βοηθήσουν επίσης να παραμείνετε χορτάτες για περισσότερη ώρα.

Και ενώ τα φρούτα έχουν κάποια πρωτεΐνη, δεν είναι αρκετή για να συντηρήσει το σώμα σας όλη την ημέρα.

Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ακόμη πιο κουρασμένες από το συνηθισμένο. Επιπλέον, εάν δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας, μπορεί να χάσετε μυϊκή μάζα.

Δυσάρεστες Παρενέργειες

Μερικές δυσάρεστες παρενέργειες έρχονται με μια δίαιτα όπως αυτή. Τα φρούτα, ακόμη και αυτά που επιτρέπεται να τρώτε με αυτή τη συγκεκριμένη δίαιτα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στο στομάχι και φούσκωμα σε μερικούς ανθρώπους εάν καταναλωθούν σε υπερβολική ποσότητα.

Δυνητικά επιβλαβές

Ενώ τα φρούτα είναι καλά για εσάς, η υπερβολική ποσότητα από οτιδήποτε μπορεί να κάνει τελικά κακό.

Η κατανάλωση κυρίως φρούτων και όχι ισορροπίας ομάδων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα όπως η ανεπάρκεια ορισμένων βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεται το σώμα σας.

Έλλειψη ποικιλίας

Ένα άλλο μειονέκτημα αυτής της δίαιτας είναι ότι δεν σας δίνει πολλές επιλογές. Ειδικά αν θέλετε να φάτε κάτι αλμυρό, και δεν είμαστε και σε χώρα που έχουμε τα πιο εξωτικά φρούτα.

Τι λέτε εσείς θα το δοκιμάζατε;

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Με πληροφορίες από: betterme.world

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved