Απώλεια βάρους: Το κρύο ή το ζεστό νερό βοηθά περισσότερο; Τι να επιλέξετε

Ζεστό ή κρύο νερό για απώλεια βάρους; Τι δείχνουν οι έρευνες.

Απώλεια βάρους: Το κρύο ή το ζεστό νερό βοηθά περισσότερο; Τι να επιλέξετε
Unsplash.com / engin akyurt

Το νερό είναι πηγή ζωής και η επαρκής κατανάλωση σε καθημερινό επίπεδο συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Το νερό είναι επίσης σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Μειώνει την αίσθηση της πείνας και παράλληλα λόγω του ότι περιέχει μηδενικές θερμίδες, είναι το ιδανικό ρόφημα για την ενυδάτωση του οργανισμού

Η αφυδάτωση που συνεπάγεται η ανεπαρκής κατανάλωση νερού έχει σαν αποτέλεσμα συχνούς πονοκεφάλους και κράμπες στους μύες

Ζεστό ή κρύο νερό στην απώλεια βάρους;

Είναι λογικό να υπερισχύει η άποψη ότι το κρύο νερό βοηθά περισσότερο στην απώλεια βάρους έναντι του κρύου. Άλλωστε, το σώμα θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να φέρει το νερό στην θερμοκρασία του σώματος, κάτι το οποίο σημαίνει καύση περισσότερων θερμίδων.

Η διαφορά ωστόσο αυτή δεν είναι σημαντική, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Οι θερμίδες που καίει το σώμα για να «ζεστάνει» ένα παγωμένο ποτήρι νερό είναι μόλις 8 θερμίδες. Έτσι, εάν υποθέσουμε ότι η ημερήσια κατανάλωση είναι οχτώ ποτήρια νερό, τότε οι συνολικές θερμίδες που καίγονται είναι 64, όσες δηλαδή μπορείτε να κάψετε και με μία 5λεπτή ή 15λεπτη άσκηση ανάλογα το είδος γυμναστικής.

zesto i krio nero apwleia varous 2

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Bluewater Sweden

Τα οφέλη του ζεστού νερού για τον οργανισμό

Ανεξάρτητα από την καύση θερμίδων και την απώλεια βάρους, η κατανάλωση ζεστού νερού έχει αξιόλογα οφέλη για τον οργανισμό. Μεταξύ αυτών:

  • Ενισχύει την πέψη: Η κατανάλωση ζεστού νερού πριν το φαγητό ενισχύει τον μεταβολισμό και μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης.
  • Αποτοξίνωση
  • Βελτιώνει τη διάθεση: Κι όμως, έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ζεστού νερού μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και παράλληλα να κάνει κάποιον πιο φιλικό.
  • Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα

Στα αρνητικά της κατανάλωσης του παγωμένου νερού είναι ότι μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο, ότι εμποδίζει τη διαδικασία της πέψης καθώς δίνεται ακόμα μία εντολή στο σώμα, ενώ οδηγεί και σε συστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάτι που κάνει πιο δύσκολη την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Με πληροφορίες από livestrong.com, timesofindia.indiatimes.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved