Μαγειρική σόδα: Βοηθάει στην απώλεια βάρους; Οι ειδικοί απαντούν

Είναι η μαγειρική σόδα «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους; Τι δείχνουν οι επιστημονικές μελέτες.

Μαγειρική σόδα: Βοηθάει στην απώλεια βάρους; Οι ειδικοί απαντούν

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για πολλαπλές χρήσεις της στην καθαριότητα του σπιτιού, στη λεύκανση δοντιών, τη φροντίδα της επιδερμίδας. Η απώλεια βάρους είναι ένα από τα τελευταία οφέλη.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ροφημάτων με μαγειρική σόδα όπως το νερό με τη μαγειρική σόδα, το μηλόξυδο με μαγειρική σόδα ή το νερό με λεμόνι και μαγειρική σόδα βοηθά στην απώλεια βάρους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι και ένα μπάνιο σε νερό με μαγειρική σόδα, είναι εξίσου αποτελεσματικό. Τι ισχύει λοιπόν και τι όχι;

Μαγειρική σόδα και απώλεια βάρους

Η μαγειρική σόδα έχει αλκαλικές επιδράσεις στο σώμα, οι οποίες θεωρούνται ότι βοηθούν στο αδυνάτισμα ή λειτουργούν αποτρεπτικά στην αύξηση βάρους. Η θεωρία, ωστόσο, αυτή έχει καταρριφθεί από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με άλλη θεωρία, το μπάνιο μέσα σε νερό με μαγειρική σόδα συμβάλλει στην απώλεια βάρους αναπληρώνοντας τα επίπεδα μαγνησίου και θειϊκών αλάτων, συστατικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό και μειώνουν τις τοξίνες. Και αυτή η θεωρία όμως δεν είναι επιβεβαιωμένη, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για να την αποδείξουν.

Αυτό που φαίνεται να κάνει η μαγειρική σόδα, είναι να καταπραΰνει τις στομαχικές διαταραχές, εξουδετερώνοντας το οξύ του στομάχους. Αυτή η χημική αντίδραση δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προκαλεί ρέψιμο. Παρόλο που αυτό μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση ελαφρύτερου στομάχους, δεν φαίνεται να έχει άμεση επίδραση στο συνολικό σωματικό λίπος.

mageiriki soda apwleia varous 2

Η μαγειρική σόδα έχει μικρή επίδραση στην απώλεια βάρους

Η μαγειρική σόδα μπορεί ωστόσο να έχει μικρή επίδραση στην απώλεια σωματικού βάρους και αυτό κυρίως λόγω του υγρού με το οποίο αναμειγνύεται.

Μία δημοφιλής επιλογή είναι η ανάμειξη της μαγειρικής σόδας με μηλόξυδο, το οποίο έρευνες δείχνουν ότι προκαλεί κορεσμό και μειώνει την όρεξη για φαγητό, συνεπώς και την πρόσληψη θερμίδων μέσα στη μέρα.

Γενικά, η κατανάλωση ροφημάτων με μαγειρική σόδα αυξάνει την κατανάλωση υγρών, αναπόφευκτα συνεπώς, βελτιώνονται τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού. Το αποτέλεσμα; Ενίσχυση του μεταβολισμού, μειωμένη όρεξη για φαγητό, καύση σωματικού λίπους.

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved