Μαμά και διατροφή: Επτά φυσικοί χυμοί που βοηθούν στην απώλεια βάρους

  • Χυμός σέλινου
  • Χυμός παντζαριού
  • Χυμός ροδιού
  • Χυμός με πράσινα λαχανικά
  • Χυμός καρπούζι
  • Χυμός με λεμόνι, τζίντζερ και πράσινα λαχανικά
  • Χυμός καρότου
Μαμά και διατροφή: Επτά φυσικοί χυμοί που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μία ισορροπημένη διατροφή και ο καλύτερος σύμμαχος στην απώλεια βάρους.

Οι καλύτεροι φυσικοί χυμοί για απώλεια βάρους

Οι χυμοί φρούτων είναι μία καλή εναλλακτική για να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη σε θρεπτικά συστατικά και να δροσιστείτε τώρα το καλοκαίρι. Σαφώς, δεν βοηθούν όλοι οι χυμοί στον ίδιο βαθμό στην απώλεια βάρους. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και μικρότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γεγονός που μπορεί να αύξηση την πρόσληψη θερμίδων. Επίσης, πολλοί από τους συσκευασμένους χυμούς του εμπορίου περιέχουν ζάχαρη, τεχνητές γεύσεις και συντηρητικά.

Οι φυσικοί χυμοί που μπορείτε να φτιάξετε εσείς στο σπίτι είναι σίγουρα μία καλύτερη επιλογή και μάλιστα θα χρειαστείτε μόνο φρούτα, λαχανικά και έναν αποχυμωτή ή μπλέντερ.Ποιοι είναι, λοιπόν, οι καλύτεροι χυμοί για την απώλεια βάρους;

Χυμός σέλινου

Ο χυμός σέλινου έχει ελάχιστες θερμίδες και πάνω από 95% περιεκτικότητα σε νερό. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και ευεργετικές φυτικές ενώσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες και στην καταπολέμηση φλεγμονών.

Χυμός παντζαριού

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αθλητές καταναλώνουν χυμό παντζαριού όταν θέλουν να ενισχύσουν την απόδοσή τους. Ο χυμός παντζαριού νιτρικά άλατα που βοηθούν αυξάνουν τη μυϊκή απόδοση και αντοχή και μειώνουν την αρτηριακή πίεση διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία σας.

Τα παντζάρια περιέχουν επίσης λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές που αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού, συνεπώς σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

xumos pantzariou

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Alex Lvrs

Χυμός ροδιού

Σύμφωνα με έρευνα, τα αντιοξειδωτικά του ροδιού σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση του αισθήματος πείνας και την κατανάλωση μικρότερων γευμάτων μέσα στη μέρα.

Χυμός με πράσινα λαχανικά

Η κατανάλωση πράσινων λαχανικών όπως είναι το σπανάκι, το kale και το λάχανο, βοηθάει στην απώλεια κιλών και μειώνει τις πιθανότητες για αύξηση του βάρους στο μέλλον. Επιπλέον, τα πράσινα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν την υγεία του οργανισμού.

Χυμός καρπούζι

Εκτός από λίγες θερμίδες, το καρπούζι περιέχει θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στην καρδιά όπως είναι το κάλιο και οι βιταμίνες A και C. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό κάτι που επίσης ενισχύει την απώλεια βάρους.

Σε πρόσφατη μελέτη, οι συμμετέχοντες έτρωγαν δύο φλιτζάνια καρπούζι την ημέρα, και μετά από κάποιο διάστημα παρατηρήθηκε ότι εμφάνισαν σημαντικές απώλειες στο σωματικό βάρος τους, το κοιλιακό λίπος και την επιθυμία για φαγητό.

xumos karpouzi

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Євгенія Височина

Χυμός με λεμόνι, τζίντζερ και πράσινα λαχανικά

Το λεμόνι περιέχει αντιοξειδωτικά και επιπλέον θα δώσει στον χυμό σας μία όξινη και πιο ιδιαίτερη γεύση. Το τζίντζερ θεωρείται επίσης ότι ενισχύει την απώλεια βάρους, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και μειώνοντας την όρεξη για φαγητό.

Χυμός καρότου

Ο χυμός καρότου είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και περιέχει βιταμίνη Α και άλλα καροτενοειδή. Έρευνα που διήρκησε 8 εβδομάδες έδειξε ότι και οι 28 άντρες με παχυσαρκία που συμμετείχαν και οι οποίοι έπιναν καθημερινά ένα ρόφημα πλούσιο σε καροτενοειδή, παρουσίασαν σημαντική μείωση στο λίπος της κοιλιάς.

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved