Αρωματισμένο νερό: Συνταγές και tips για απώλεια βάρους

  • Αρωματισμένο νερό: Ποια τα οφέλη για την απώλεια βάρους;
  • Συνταγές για αρωματισμένο νερό.
Αρωματισμένο νερό: Συνταγές και tips για απώλεια βάρους

Όλοι έχουμε ακούσει για τη σημασία της επαρκής ενυδάτωσης του οργανισμού. Το νερό είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου και επιπλέον μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Το αρωματισμένο νερό, ειδικά αυτό που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου με φυσικά υλικά όπως φρούτα, βότανα και λαχανικά , είναι ένας έξυπνος τρόπος να πίνεις περισσότερο νερό και μάλιστα απολαμβάνοντάς το. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και ανέξοδη.

Τα οφέλη

Εντάσσοντας το αρωματισμένο νερό στη διατροφή σου, θα μειώσεις την κατανάλωση αναψυκτικών, καφέ και έτοιμων χυμών. Αυτό συνεπάγεται τα εξής:

  • Αντικαθιστώντας τα αναψυκτικά και τους χυμούς με αρωματισμένο νερό μειώνεις την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
  • Πίνεις επαρκή ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα κάτι τι οποίο προκαλεί την αίσθηση κορεσμού και σε βοηθάει να τρως τον κατάλληλο αριθμό γευμάτων την ημέρα και στις κατάλληλες ποσότητες.
  • Καταναλώνοντας αρωματισμένο νερό που περιέχει φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα, «εκπαιδεύεις» τους αισθητήρες γεύσεις να προτιμούν πιο υγιεινές επιλογές.

Συνταγές για αρωματισμένο νερό

Αρωματισμένο νερό με berries

aromatismeno nero me berries

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο φρούτο θέλεις από την κατηγορία. Από μύρτιλα και μούρα, μέχρι φράουλες.

Τι πρέπει να κάνεις:

Βάλτε τα φρούτα στην κατάψυξη και αφού παγώσουν πρόσθεσε μερικά σε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό. Το νερό θα πάρει χρώμα, άρωμα και γεύση. Η λύση αυτή είναι ιδανική και για τις φορές που έχεις λιγούρα για κάτι γλυκό.

Extra tip: Μπορείς και να αναμείξεις διάφορα berries για να δώσεις μία ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση στο νερό σου.

Αρωματισμένο νερό με αγγούρι

aromatismeno nero 1

Το αγγούρι μπορεί να μην έχει μεγάλη διατροφική αξία ως λαχανικό, είναι όμως στη λίστα με τα πιο ωφέλιμα για detoxing. Είναι επίσης ιδανικό εάν δεν είσαι ιδιαίτερα λάτρης των γλυκών γεύσεων.

Τι πρέπει να κάνεις:

Κόψε μερικές φέτες αγγούρι και βάλε τις σε ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό. Πρόσθεσε μερικά παγάκια για ένα ακόμα πιο δροσιστικό αποτέλεσμα. Η γεύση του νερού θα θυμίζει αυτή της σόδας και είναι ένα ιδανικό ρόφημα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που θα έρθουν.

Αρωματισμένο νερό με μέντα

Φτιάξε παγάκια μέντας και βάλε αυτά στο νερό σου. Θα δώσουν στο νερό μία γεύση δροσιάς και φρεσκάδας.

Τι πρέπει να κάνεις:

Γεμίσε μία παγοθήκη με νερό και βάλε από ένα φυλλαράκια μέντας στην κάθε μία. Βάλε την παγοθήκη στην κατάψυξη και μόλις το νερό παγώσει είναι έτοιμο προς χρήση. Βάλτε νερό σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε τρία με τέσσερα παγάκια μέντας.

Αρωματισμένο νερό με λεμόνι

aromatismeno nero

Το νερό με λεμόνι φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα στην απώλεια βάρους. (Διάβασε το σχετικό άρθρο μας εδώ).

Τι πρέπει να κάνεις:

Μπορείς απλώς να βάλεις μερικές φέτες λεμονιού σε ένα ποτήρι με νερό ή και να στύψεις λίγο χυμό λεμονιού και να το βάλεις σε παγάκια. Βάλε τα παγάκια σε ένα ποτήρι με νερό και αμέσως αυτό θα πάρει άρωμα και γεύση.

Extra tip: Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με άλλα εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, σαγκουίνι και γκρέιπφρουτ.

Με πληροφορίες από: verywellfit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved