Μαμά και διατροφή: Πέντε ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά για απώλεια βάρους

  • Φρούτα και λαχανικά εποχής που βοηθούν στην απώλεια βάρους
  • Κάντε τα φρούτα και τα λαχανικά συμμάχους στο αδυνάτισμα
Μαμά και διατροφή: Πέντε ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά για απώλεια βάρους

Μπορεί να αναμένουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, όμως έχουμε μπει και επίσημα στον πρώτο μήνα της άνοιξης. Οι μέρες μεγαλώνουν, σταδιακά οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και στους πάγκους της λαϊκής και στα μανάβικα, τα πρώτα ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή και είναι δυνατός σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Εάν λοιπόν κι εσείς θέλετε να μπείτε σε πρόγραμμα και να χάσετε μερικά κιλάκια, δεν έχετε παρά να εντάξετε τα παρακάτω εποχιακά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας.

Μανιτάρια

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μανιταριών και γενικά μανιτάρια μπορούμε να βρούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο μία συγκεκριμένη ποικιλία, τα μανιτάρια μορχέλες βγαίνουν την άνοιξη και μόλις ένα φλιτζάνι περιέχει το 23% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας βιταμίνης D. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι αντικαθιστώντας το κρέας με μανιτάρια σε ένα γεύμα, μπορεί να επιτευχθεί πιο γρήγορη απώλεια βάρους.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι ένα φυσικό διουρητικό. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα σπαράγγια έχει μόλις 40 θερμίδες και 400 mg καλίου, ενός απαραίτητου ηλεκτρολύτη που μειώνει το φούσκωμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα σπαράγγια έχουν ελάχιστα μικρότερη ποσότητα σε κάλιο από ότι μία μπανάνα και σχεδόν τις μισές θερμίδες από μία μπανάνα.

sparaggia apwleia barous

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Alisa Golovinska

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και έχουν διουρητικές και λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Μία μεσαία αγκινάρα έχει λιγότερο από 70 θερμίδες.

Μπρόκολο

Ένα φλιτζάνι μπρόκολο έχει περίπου 80 θερμίδες και αποτελείται κατά 90% από νερό. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και φυτικές ίνες προκαλεί τον κορεσμό και σας κρατά χορτάτες για ώρα.

Φράουλες

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά ενώ περιέχουν και φλαβονοϊδή τα οποία θεωρούνται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Με πληροφορίες από musclesandfitness.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved