Απώλεια βάρους: Συμβουλές διατροφής για μαμάδες με σωματότυπο «αχλάδι»

  • Ποιες οι διαφορετικές κατηγορίες σωματότυπο; 
  • Σωματότυπος «αχλάδι»: Τι να προσέξεις στη διατροφή σας για να χάσεις βάρος
Απώλεια βάρους: Συμβουλές διατροφής για μαμάδες με σωματότυπο «αχλάδι»

Το κάθε σώμα έχει διαφορετικές ανάγκες και το πόσο αποτελεσματική ή όχι είναι μία συγκεκριμένη διατροφή που ακολουθείς μεταξύ άλλων εξαρτάται και από το σωματότυπό σου.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες σωματότυπου: ο σωματότυπος «μήλο» (λεπτή λεκάνη και άκρα, το λίπος τείνει να συσσωρεύεται περισσότερο στην κοιλιά), ο σωματότυπος «κλεψύδρα» (το λίπος μοιράζεται ομοιόμορφα στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος και η μέση παραμένει λεπτή), ο σωματότυπος «χάρακας» (μακρύς κορμό, χωρίς καμπύλες) και ο σωματότυπος «αχλάδι» με τον οποίο θα ασχοληθούμε εμείς σήμερα.

Στον σωματότυπο αχλάδι το λίπος συσσωρεύεται κυρίως στην περιοχή των γοφών και των μηρών. Η μέση είναι αρκετά λεπτή, όπως και οι ώμοι, και η λεκάνη εμφανώς πιο φαρδιά.

Σωματότυπος «αχλάδι»: Τι να προσέξεις στη διατροφή σας για να χάσεις βάρος

Βάλε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη

Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσεις τον μυϊκό ιστό, θα μειώσεις το λίπος και θα μπορείς να ελέγξεις καλύτερα το σωματικό βάρος σου. Τέτοιες τροφές είναι τα άπαχα πουλερικά, το αυγό, τα όσπρια, τα ψάρια και τα ημιάπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Απόφυγε την κατανάλωση λιπαρών τροφών, γλυκών και «λευκών» υδατανθράκων

Τα junk food, τα πατατάκια και οι σοκολάτες προκαλούν συσσώρευση του λίπους στην περιοχή των γλουτών και των μηρών. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η καθημερινή κατανάλωση λευκού ψωμιού και λευκών ζυμαριών που είναι πλούσια σε «λευκούς «υδατάνθρακες. Τα τρόφιμα με «λευκούς» υδατάνθρακες υστερούν σε άλλα θρεπτικά συστατικά όπως είναι οι φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

zumaria somatotupo axladi diatrofi

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Megan Bucknall

Προτίμησε τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι τροφές με φυτικές ίνες αυξάνουν τον κορεσμό και θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρα. Τέτοιες τροφές είναι τα φρούτα, τα λαχανιά, τα προϊόντα ολικής άλεσης και τα όσπρια.

Πίνε πολύ νερό

Προσπάθησε να καταναλώνεις τουλάχιστον 2.5 λίτρα νερό την ημέρα (2,7 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής). Το νερό θεωρείται ότι ενισχύει την απώλεια βάρους και αυξάνει επίσης και τον μεταβολισμό. Σύμφωνα με μελέτη, εντός 10 λεπτών από την κατανάλωση περίπου 2,25 φλιτζανιών νερού, ο μεταβολισμός μας ενισχύεται κατά 30%. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 30 έως 40 λεπτά.

Με πληροφορίες από thehealthy.com, acefitness.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved