Μαμά και διατροφή: Πώς να χάσετε δύο κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

  • Συμβουλές για να χάσετε 2 κιλά μέχρι τις γιορτές.
  • Πώς μπορείτε να χαρείτε τις γιορτές χωρίς να αυξήσετε το βάρος σας.
Μαμά και διατροφή: Πώς να χάσετε δύο κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών, μπορεί να είναι δελεαστικό να εγκαταλείψετε εντελώς τους στόχους σας για απώλεια βάρους και να ενδώσετε σε όλες τις απολαύσεις της εορταστικής περιόδου.

Γιατί όμως να αφεθείτε πλήρως και να διπλασιάσετε τις προσπάθειές σας να χάσετε τα έξτρα κιλά τον Ιανουάριο , όταν υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε;

Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, θα μπορέσετε να χάσετε κιλά ( τουλάχιστον δύο ) πριν την Χριστούγεννα και μάλιστα χωρίς να πιεστείτε.

apoleia kilon prin tis giortes1

Περπατήστε

Εντάξτε τη γυμναστική στη καθημερινότητά σας. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει το γυμναστήριο, ξεκλέψτε λίγο χρόνο καθημερινά για να περπατήσετε ή για να τρέξετε.
Στην αρχή μπορεί να κουραστείτε, αλλά μέρα με τη μέρα θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετή πρωτεΐνη στα γεύματα και τα σνακ σας. Θα τονώσει το μεταβολισμό σας, θα μειώσει την όρεξή σας και θα βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους. Προτιμήστε ξηρούς καρπούς, βραστά αυγά, κοτόπουλο, φυσικό φυστικοβούτυρο, τόφου.

Πιείτε άφθονο νερό

Η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για την καύση του λίπους. Το να πίνετε πολύ νερό ειδικά πριν από τα γεύματα, σας βοηθά να πεινάτε λιγότερο και να αισθάνεστε πιο χορτάτοι. Οι μικρές γουλιές κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι το κλειδί για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού.

idatanhtrakes

Προσέξτε την πρόσληψη υδατανθράκων

Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όλοι οι υδατάνθρακες δεν παχαίνουν. Οι κακοί υδατάνθρακες είναι εξαιρετικά επεξεργασμένοι και όχι μόνο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά είναι επίσης σημαντικά χαμηλότεροι σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.

Οι υδατάνθρακες διασπώνται σε γλυκόζη και εισέρχονται στο αίμα σας πολύ πιο γρήγορα από τα λαχανικά και άλλους καλούς υδατάνθρακες. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι οι υδατάνθρακες είναι η νούμερο ένα πηγή τροφών που παράγουν ενέργεια. Επομένως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους αφήσουμε εντελώς έξω από τη διατροφή μας.

Χρειαζόμαστε μια σειρά από καλούς υδατάνθρακες – σκεφτείτε το καστανό ρύζι, τη βρώμη, τα δημητριακά, τους σπόρους και τα λαχανικά. Προσπαθήστε να καταναλώνετε μια μικρή μερίδα υδατανθράκων ολικής αλέσεως σε κάθε κύριο γεύμα για να αυξήσετε την πρόσληψη διαιτητικών ινών και να βοηθήσετε την απώλεια βάρους.

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας

Η τόνωση του μεταβολισμού σας θα ενισχύσει την ικανότητα του σώματός σας να καίει λίπος, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγετε ορισμένες συνήθειες που τον επιβραδύνουν.

Πηγή: healthymummy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved