Πέντε συμβουλές από τους ειδικούς για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

Μαμά και διατροφή: Τι να κάνετε για να χάσετε το περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς;

Πέντε συμβουλές από τους ειδικούς για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, το λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πότε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι επικίνδυνο;

Μπορείτε να μετρήσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς χρησιμοποιώντας μία μεζούρα. Επικίνδυνο για τους άνδρες θεωρείται όταν η περίμετρος της κοιλιάς ξεπερνάει τα 102 cm και για τις γυναίκες 88 cm αντίστοιχα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά;

Σύμφωνα με το healthline.com, οι ειδικοί για αρχή προτείνουν τα εξής:

Αποφύγετε τροφές με ζάχαρη και αναψυκτικά

Οι τροφές με επεξεργασμένη ζάχαρη είναι επιβλαβείς για την υγεία και η συστηματική κατανάλωσή τους είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικούς σας βάρους. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι οι ζάχαρη έχει αρνητική επίδραση στην υγεία του μεταβολισμού, ενώ πολλές από αυτές επισημαίνουν και ότι η υπερκατανάλωση τέτοιων τροφών αυξάνουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και γύρω από το συκώτι.

Προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε γενικά στην καθημερινότητά σας και διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε, καθώς πολλά από αυτά ενδέχεται να περιέχουν κρυμμένη ποσότητα ζάχαρης όπως είναι οι χυμοί ή τα δημητριακά.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι σύμμαχος σας στην απώλεια βάρους. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε πρωτεΐνη μειώνει την επιθυμία για φαγητό έως και 60% και τονώνει τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καίει έως και 80 με 100 θερμίδες παραπάνω ανά ημέρα.

Επίσης, σύμφωνα με μία άλλη έρευνα, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη προλαμβάνει την αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης είναι τα αυγά, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί και το κοτόπουλο.

trofes gia kafsi lipous

Μειώστε τους υδατάνθρακες

Καταναλώνοντας λιγότερους υδατάνθρακες, μπορείτε να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, αλλά και λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν πολλές διαφορετικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες

Αυτό βέβαια που πρέπει να προσέξετε είναι το είδος των φυτικών ινών που καταναλώνετε. Οι διαλυτές φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, με αποτέλεσμα να προκαλούν μία παρατεταμένη αίσθηση πληρότητας. Επίσης, μία μελέτη που διήρκησε πέντε χρόνια, αναφέρει ότι η κατανάλωση 10 γραμμαρίων διαλυτών φυτικών ινών ημερησίως, συνδέεται με μείωση κατά 3,7% της ποσότητας λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Τροφές που περιέχουν τέτοιου είδους φυτικές ίνες είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και η βρόμη.

Αθληθείτε

Η συστηματική άσκηση είναι σύμμαχος της ευεξίας και της μακροζωίας. Κάνοντας γυμναστική μπορείτε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιακή χώρα και όχι απαραίτητα κάνοντας μόνο κοιλιακούς. Η προπόνηση με βάρη και η γυμναστική cardio μπορούν να μειώσουν το λίπος σε όλο το σώμα, ενώ και άλλα είδη άθλησης όπως το περπάτημα, το κολύμπι ή και το τρέξιμο μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved