Θέλετε να χάσετε κιλά; Κάντε αυτές τις αλλαγές στην καθημερινότητά σας

Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Θέλετε να χάσετε κιλά; Κάντε αυτές τις αλλαγές στην καθημερινότητά σας

Προσπαθείτε να χάσετε κιλά; Οι εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι λύση. Η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τη συστηματική άσκηση και έναν καλό τρόπο ζωής, είναι το τρίπτυχο που οδηγεί στην σωστή και «υγιή» απώλεια βάρους.

Τι πρέπει να αλλάξετε λοιπόν στην καθημερινότητά σας για να χάσετε βάρος πιο εύκολα;

Πίνετε περισσότερο νερό

«Όταν δεν πίνετε πολύ νερό, το σώμα μπερδεύει την πείνα με την δίψα, για αυτό και το πόσο νερό πίνετε είναι καθοριστικό για την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε μέσα στη μέρα», αναφέρει η Lisa Moskovitz ιδρυτής του NY Nutrition Group.

Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό, είτε είστε σπίτι, είτε στη δουλειά είτε σε εξωτερικό περιβάλλον.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές που περιέχουν καλά λιπαρά

avocado tropoi wrimansis

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Daria Shevtsova

Τα καλά λιπαρά όπως είναι τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6 έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό και παρόλο που πολλοί φοβούνται για το αντίθετο, η συστηματική κατανάλωσή τους, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά είναι το αβοκάντο, ο σολομός και οι ελιές.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τα επίπεδα του στρες και τις πιθανότητες και αύξηση του σωματικού βάρους.

«Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης αυξάνονται» εξηγεί η διαιτολόγος Withney Stuart. «Επιπλέον, λιγότερος ύπνος, συνεπάγεται ότι είμαστε περισσότερες ώρες ξύπνιοι, επομένως είναι πιθανό να τρώμε και περισσότερο» συμπληρώνει.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο ελαιόλαδο

Μία σαλάτα είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και διαιτητικό γεύμα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει όταν βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο το οποίο είναι υγιεινό μεν, πλούσιο σε θερμίδες δε. Προσοχή λοιπόν να μην το παρακάνετε.

Γεμίστε το ψυγείο σας με φρούτα και λαχανικά

rodakina frouta

Έτσι, όταν θα πεινάσετε, θα έχετε περισσότερες επιλογές για ένα υγιεινό σνακ. Το ίδιο ισχύει και εάν θέλετε κάτι γλυκό. Ένα φρούτο, όπως είναι το καρπούζι μπορεί άνετα να ικανοποιήσει τη λιγούρα σας, χωρίς να σας επιβαρύνει με λιπαρά και θερμίδες.

Χρησιμοποιήστε τις σκάλες

Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, πηγαίνετε με τα πόδια σε κάποιον κοντινο προορισμό αντί να πάρετε το αυτοκίνητο και γενικά εντάξτε όσο περισσότερο μπορείτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Πηγή: insider.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved