Μαμά και διατροφή: Πέντε tips για να χάσετε κιλά το καλοκαίρι

Κι όμως, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να χάσετε βάρος!

Μαμά και διατροφή: Πέντε tips για να χάσετε κιλά το καλοκαίρι

Για τους περισσότερους, καλοκαίρι σημαίνει, χαλάρωση, διακοπές, ξεγνοιασιά, έξοδοι σε παραθαλάσσια ταβερνάκια, και παγωτά.

Το να ακολουθήσετε μία συγκεκριμένη διατροφή ή να κάνετε δίαιτα αυτήν την εποχή μπορεί να σας φαίνεται ακατόρθωτο, όμως αν το σκεφτείτε καλύτερα, το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος για να χάσετε τα κιλά που πιθανά θέλετε. Μάλιστα, η ζέστη, η μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών φρούτων, η ανάγκη για περισσότερο νερό και το κολύμπι είναι οι σύμμαχοί σας. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;

Εντάξτε τα καλοκαιρινά φρούτα στη διατροφή σας

Το καλοκαίρι υπάρχει πληθώρα νόστιμων και πολύ θρεπτικών φρούτων. Τα καρπούζια, τα ροδάκινα, τα πεπόνια και τα κεράσια είναι μόνο μερικά από αυτά και αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας. Έχουν λίγες θερμίδες, πολλές βιταμίνες και μέταλλα, είναι ελαφριά και δρόσερά, ό,τι πρέπει για σνακ ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα.

karpouzi maskes omorfias

Περπατήστε

Το καλοκαίρι, ο καιρός είναι καλός, οι μέρες μεγαλύτερες, οι ιδανικές δηλαδή συνθήκες για να απολαύσετε τον περίπατό σας. Αποφύγετε να βγαίνετε τις ώρες με πολλή ζέστη, δηλαδή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4.30-5.00 το απόγευμα και προτιμήστε τις βόλτες λίγο πριν νυχτώσει για να αποβάλετε και όλη την ένταση της ημέρας.

Κολυμπήστε

Το κολύμπι είναι ένα εξαιρετικό είδος άσκησης για όλο το σώμα. Σε περίπτωση μάλιστα, που δεν το γνωρίζατε, με μόλις 10 λεπτά ελεύθερης κολύμβησης μπορείτε να κάψετε 100 θερμίδες!

mama kolumpi

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com / photo credits Yan Krukov

Πίνετε άφθονο νερό

Το νερό ως γνωστόν είναι σύμμαχος στην απώλεια βάρους, καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και καταστέλλει την πείνα. Η πολλή ζέστη και συχνή η εφίδρωση, έτσι και αλλιώς θα σας κάνει να πίνετε περισσότερο νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Μην αμελείτε λοιπόν να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό και ειδικά όταν είστε στον ήλιο, φροντίστε να πίνετε και από λίγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Χαλαρώστε

Σύμφωνα με έρευνες, το άγχος και το στρες είναι εχθροί της απώλειας βάρους και οδηγούν σε διατροφικές ανισορροπίες. Η περίοδος των διακοπών σας είναι ευκαιρία να χαλαρώσετε μετά από μία αρκετά δύσκολη για όλους χρονιά, να ηρεμήσετε και θα διαπιστώσετε ότι αυτό θα επηρεάσει και τον μεταβολισμό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved