Tips για μαμάδες: Πώς να χάσετε γρήγορα κιλά

Ποιες καθημερινές συνήθειες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Tips για μαμάδες: Πώς να χάσετε γρήγορα κιλά

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να χάσουν βάρος είναι να ακολουθήσουν μια εξαιρετικά αυστηρή δίαιτα ή να κάνουν αρκετές ώρες γυμναστική.

Η Ashvini Mashru, RD, συγγραφέας του βιβλίου «Small Steps to Slim» και ιδιοκτήτρια του Wellness Nutrition Concepts LLC , διαφωνεί. «Η απώλεια βάρους είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Η υγιής απώλεια βάρους επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω μικρών αλλαγών στον καθημερινό τρόπο ζωής σας», υποστηρίζει.

Παρόλο που οι δίαιτες , παντός τύπου, φαντάζουν ως τον ευκολότερο τρόπο απώλειας βάρους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα. «Ναι, το βάρος μπορεί να μειωθεί γρήγορα, αλλά θα επιστρέψει επίσης γρήγορα, συνήθως με κάποια παραπανίσια κιλά», λέει η Brigitte Zeitlin, MPH, RD, CDN, ιδρύτρια του BZ Nutrition με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Αντί να βασανίζετε το σώμα σας, δοκιμάστε τις ακόλουθες συμβουλές για να χάσετε κιλά παραμένοντας παράλληλα υγιείς.

Ελέγξτε τη μερίδα φαγητού

Προσπαθήστε να τρώτε σε ποσότητα τη μερίδα εστιατορίου αποφεύγοντας να σερβίρετε έξτρα φαγητό. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι χορταίνετε με τη συγκεκριμένη ποσότητα και δεν χρειάζεστε επιπλέον μερίδα.

Τρώτε αργά

Όταν παίρνετε το χρόνο σας και απολαμβάνετε το φαγητό, το σώμα σας μπορεί πραγματικά να καταγράψει την αίσθηση της πληρότητας, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 20 λεπτά . Επιπλέον, το να τρώτε αργά μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη γεύση του φαγητού σας , σύμφωνα με μια μελέτη του Οκτωβρίου 2015 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

xasimo varous

Πιείτε νερό πριν από κάθε γεύμα

Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Το νερό δεν αποτοξινώνει μόνο τον οργανισμό αλλά σας φουσκώνει περιορίζοντας το αίσθημα πείνας. Επίσης, αν μερικές φορές νιώθετε πόνο στο στομάχι λόγω πείνας , ενδέχεται να είναι από δίψα. Γι΄αυτό μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό .

Μην παραλείπετε το πρωινό

Το πρωινό θα πρέπει να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες , πρωτεΐνες και βιταμίνες με μικρή ποσότητα λίπους για να σας προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά.Μια διατροφή που περιλαμβάνει ένα μεγάλο πρωινό και ένα ελαφρύ δείπνο είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και μπορεί να δείτε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από αυτή που περιμένετε.

Μην κάνετε άλλα πράγματα ενώ τρώτε

Μπορεί να είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε στο φαγητό όταν βλέπετε τηλεόραση ή χαζεύετε στο κινητό, με αποτέλεσμα να μην ελέγχετε την ποσότητα που τρώτε. Επίσης, δεν μασάτε σωστά το φαγητό, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων όταν κάποιος δεν είναι συγκεντρωμένος , τρώει μηχανικά.

apoleia barous

Επιλέξτε έξυπνα σνακ

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τα σνακ μπορεί να είναι ύπουλος …σαμποτέρ. Η καλύτερη λύση να μην υποκύψετε σε σνακ με πολλές θερμίδες είναι να μην τα έχετε στο σπίτι. Εναλλακτικά προτιμήστε σπιτικές μπάρες και φρούτα, που θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για κάτι γλυκό.

Κοιμηθείτε

Μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσετε ένα καλό πρόγραμμα ύπνου αλλά η επαρκής ξεκούραση είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε την απώλεια βάρους. «Ο ύπνος βοηθά στη διατήρηση των ορμονών της όρεξης γκρελίνης και λεπτίνης υπό έλεγχο», λέει η Zeitlin εξηγώντας ότι χωρίς επαρκή ύπνο, αυτές οι ορμόνες διαταράσσονται και μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη όρεξη». Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα ύπνου , οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται 7-9 ώρες τη νύχτα.

kila

Ακολουθήστε την υγιεινή διατροφή και τα Σαββατοκύριακα

Μην περιμένετε το Σαββατοκύριακο για να χαλαρώσετε και να φάτε ό,τι δεν καταναλώσατε μέσα στην εβδομάδα. Αντί να αφήσετε τις μέρες της εβδομάδας να επηρεάζουν τις συνήθειές σας, εστιάστε στη δημιουργία ενός υγιεινού τρόπου ζωής .

Χρησιμοποιείστε μικρά πιάτα

Αν κοιτάξετε την ίδια ποσότητα φαγητού σε ένα μικρό πιάτο σε σχέση με ένα μεγάλο, τα μάτια σας μπορεί να σας ξεγελάσουν και να πειστούν ότι είναι περισσότερο το φαγητό στο μικρό πιάτο. Ακόμα κι αν δεν τρώτε πάντα πολύ, μειώνοντας το μέγεθος του πιάτου συνηθίζετε να τρώτε λιγότερο.

Προσθέστε στο πιάτο σας λαχανικά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να τρώτε υγιεινά είναι να προσθέτετε λαχανικά στη διατροφή σας .Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που διατηρούν το σώμα υγιές ενώ περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες σας βοηθούν να αισθάνεστε κορεσμένοι. Προσθέστε ένα φλιτζάνι λαχανικών σε τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα για μια εβδομάδα και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να τα ενσωματώνετε σε περισσότερα γεύματα καθώς τα συνηθίζετε.

Ξεκολλήστε από τον καναπέ

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις της γυμναστικής το να σηκωθείτε από τον καναπέ και να ξεκινήσετε ένα 20λεπτο καθημερινό περπάτημα είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Επιπλέον θα δείτε μεγάλη αλλαγή στη διάθεσή σας.

Πηγή:self.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved