Μαμά και διατροφή: Χάστε βάρος τρώγοντας ντομάτες

Πώς να χάσετε κιλά ακολουθώντας διατροφή με ντομάτα.

Μαμά και διατροφή: Χάστε βάρος τρώγοντας ντομάτες

Η ντομάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχει λίγες θερμίδες.

Ειδικότερα, μια μεσαία ντομάτα δίνει μόλις 22 θερμίδες και περίπου 5 γραμμάρια υδατανθράκων. Επίσης, οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες. Αν και δεν βοηθούν στην καύση λίπους, τα αντιοξειδωτικά , η βιταμίνη C και το κάλιο, συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Παράλληλα η σωστή κατανάλωσή της βοηθά να χάσετε βάρος.

tomatoes2

Ας δούμε με ποιους τρόπους:

Βήμα 1ο

Εντάξτε την ντομάτα σε όλα τα γεύματά σας. Οι φέτες ντομάτες μπορούν να συνδυαστούν με τυρί cottage ή με λίγο ελαιόλαδο και να είναι το δεκατιανό σας ή το απογευματινό σας σνακ. Μπορούν επίσης να προστεθούν σε ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι ή άλλα γεύματα αντί να χρησιμοποιούν έτοιμες σάλτσες, που συχνά περιέχουν ζάχαρη.

Βήμα 2ο

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα ντομάτας και φυλάξτε την στο ψυγείο. Ανακατέψτε ένα κιλό ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες ή τριμμένες με ένα κομμένο κρεμμύδι και μπαχαρικά (επιλέξτε αυτά που προτιμάτε, αν και ο βασιλικός είναι ο πιο δημοφιλής) και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Βάζετε τα παραπάνω υλικά σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε για 15 έως 20 λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό.

Βήμα 3ο

Συνοδέψτε τη φέτα ολικής αλέσεως ή σίκαλης με μια φέτα ντομάτας και μερικά μυρωδικά. Εναλλακτικά φτιάξτε σπιτικά σάντουιτς με ντομάτα και λαχανικά , αποφεύγοντας τα αλλαντικά. Όσο περισσότερα λαχανικά χρησιμοποιείτε στα γεύματά σας, τόσο αυξάνεται η ποσότητα των φυτικών ινών .

heart tomato

Βήμα 4ο

Πιείτε ένα φλιτζάνι ντοματόζουμο το πρωί ή το μεσημέρι, όταν πεινάτε. Θα σας χορτάσει χωρίς να πάρετε πολλές θερμίδες. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως αν θέλετε να είναι πιο χορταστικό το γεύμα σας.

Βήμα 5ο

Μην ξεχάσετε να πίνετε αρκετό νερό. Το νερό βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς αποβάλλει τις τοξίνες ενώ παράλληλα καταπολεμά το αίσθημα της πείνας. Οκτώ έως δέκα ποτήρια την ημέρα είναι αρκετά, αν και θα πρέπει να προσθέσετε ένα επιπλέον για κάθε φλιτζάνι καφέ που πίνετε.

Πηγή: livestrong.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved