Μαμά και διατροφή: Με αυτά τα ροφήματα θα χάσετε κιλά πριν τις διακοπές

Δροσιστικά ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Μαμά και διατροφή: Με αυτά τα ροφήματα θα χάσετε κιλά πριν τις διακοπές

Το καλοκαίρι, ο κίνδυνος αφυδάτωσης αυξάνεται, για αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά στην καθημερινότητά μας. Οι ειδικοί συνιστούν να πίνουμε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερό την ημέρα, εξίσου δροσιστικά και ωφέλιμα για τον οργανισμό όμως είναι και τα smoothies, οι φρέσκοι χυμοί και άλλα ροφήματα που δε έχουν φυσικά ζάχαρη ή συντηρητικά.

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος δε, υπάρχουν πολλά ροφήματα που μπορούν να γίνουν σύμμαχοι σε αυτήν σας την προσπάθεια. Smoothies με φρούτα που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, κρύα τσάι, νερό με λεμόνι είναι μόνο μερικά από αυτά.

Smoothie με ροδάκινα και βρόμη για πρωινό

Θα χρειαστείτε:

  • 200 - 225 γραμμάρια ροδάκινα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βρόμη
  • 50 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Κόψτε τα ροδάκινα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στον κάδο του blender. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε πάγο, και το smoothie σας είναι έτοιμο!

Το συγκεκριμένο smoothie έχει περίπου 300 θερμίδες και είναι μία ιδανική επιλογή για το πρωινό σας γεύμα.

Νερό με λεμόνι

nero me lemoni

Σύμφωνα με έρευνες, οι πολυφαινόλες, δηλαδή οι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. Επιπλέον, και η κατανάλωση νερού συμβάλλει σε αυτή τη διαδικασία καθώς αυξάνει την αίσθηση κορεσμού, για αυτό και πολλές δίαιτες συνιστούν ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι κάθε πρωί. Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο.

Διαβάστε επίσης: Νερό με λεμόνι: Έξι απίθανα οφέλη για τον οργανισμό

Κρύο πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες και αντιοξειδωτικά τα οποία σύμφωνα με μελέτες συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Πρόσφατη ανάλυση από το European Journal of Nutrition, έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν συστηματικά πράσινο τσάι, είχαν χαμηλότερο βάρος σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι.

Επιπλέον, το πράσινο τσάι δεν περιέχει θερμίδες συνεπώς είναι ένα ρόφημα που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας εάν κάνετε δίαιτα. Προτιμήστε το φρέσκο τσάι και όχι εκείνο που είναι σε φακελάκι. Αφού το φτιάξετε, μπορείτε να προσθέσετε παγάκια και να το κάνετε ένα δροσιστικό ρόφημα, ότι πρέπει για τις μέρες μα υψηλές θερμοκρασίες

Πράσινο smoothie με τσάι matcha

smoothie midamines thermides

Θα χρειαστείτε:

  • 2/3 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 φλ. blueberries
  • 8 κ.σ. τσάι matcha
  • 1 κ.γ. μέλι

Αρχικά προετοιμάστε το τσάι matcha. Στη συνέχεια βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά στο blender και ανακατέψτε τα. Προσθέστε έξτρα τριμμένο πάγο και το smoothie σας είναι έτοιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved