Μαμά και διατροφή: Οκτώ λόγοι για τους οποίους δε χάνετε βάρος

"Κόλλησε" η ζυγαριά; Δείτε τι μπορεί να φταίει.

Μαμά και διατροφή: Οκτώ λόγοι για τους οποίους δε χάνετε βάρος

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι ο συνδυασμός προσεγμένης διατροφής και άσκησης. Δεν αποκλείεται ωστόσο, ακόμα κι αν έχετε κόψει μαχαίρι γλυκά και τροφές πλούσιες σε λιπαρά, να μη χάνετε ούτε γραμμάτιο. Γιατί;

Δεν τρέφεστε επαρκώς

Η μη επαρκής σίτιση όχι μόνο δε θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά πιο γρήγορα, αλλά αντιθέτως θα "κολλήσει" τον μεταβολισμό σας με αποτέλεσμα το νούμερο στη ζυγαριά να μένει στάσιμο για καιρό. Επιπλέον, στερείτε από τον οργανισμός σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που του είναι απαραίτητα. Στοχεύστε στα μικρά και συχνά γεύματα με τροφές χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος έχει επιπτώσεις στον μεταβολισμό μας. Πιο συγκεκριμένα, η μικρή διάρκεια του ύπνου, δηλαδή λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, ενδέχεται σταδιακά να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και τον υπερβολικό ύπνο (πάνω από 8-9 ώρες την ημέρα).

Δεν πίνετε πολύ νερό

Το νερό είναι ο σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα. Στοχεύστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα που έτσι κι αλλιώς είναι η ποσότητα που προτείνουν οι ειδικοί για την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού.

Δείτε πέντε ακόμα λόγους για τους οποίους δε χάνετε βάρος στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved