Μαμά και διατροφή: Έντεκα tips για «σωστή» απώλεια βάρους

Τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή και τις καθημερινές σας συνήθειες;

Μαμά και διατροφή: Έντεκα tips για «σωστή» απώλεια βάρους

Εάν θέλετε να χάσετε τα κιλά της καραντίνας, η προσεγμένη διατροφή είναι μονόδρομος. Δε χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια εξαντλητική δίαιτα, καθώς μακροπρόθεσμα το πιθανότερο είναι να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, αλλά να εντάξετε στη διατροφή σας συχνά και υγιεινά γεύματα, πολλά λαχανικά και φρούτα και να ακολουθήσετε μερικά ακόμα tips.

Το nhs.uk (National Health Service) συμβουλεύει τα εξής:

1.Μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα

Παραλείποντας το πρωινό γεύμα δεν θα χάσετε κιλά πιο γρήγορα. Αντίθετα, θα στερήσετε από τον οργανισμό σας ένα πολύτιμο γεύμα που του προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και εν τέλει κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αισθάνεστε περισσότερη πείνα.

2.Εντάξτε στη διατροφή σας πολλά και μικρά σνακ

Με αυτόν τον τρόπο ο μεταβολισμός σας θα είναι ενεργός και θα καίτε πιο εύκολα τις θερμίδες που προσλαμβάνετε. Επίσης, τα προγραμματισμένα σνακ θα σας γλιτώσουν από λιγούρες και παρασπονδίες.

3.Εντάξτε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες, λίγα λιπαρά και πολλές φυτικές ίνες, ένας συνδυασμός-κλειδί για την απώλεια βάρους. Επίσης έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, πολύτιμα για τον οργανισμό.

4.Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Η συστηματική άσκηση όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά παράλληλα προάγει την γενικότερη υγεία και ευεξία του οργανισμού.

5.Πίνετε πολύ νερό

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες ενώ στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός είναι περισσότερη ποσότητα νερού.

6.Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, κάτι που βοηθά στην απώλεια βάρους. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, η βρόμη και τα προϊόντα ολικής άλεσης.

7.Διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων που καταναλώνετε

Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε σε πιο υγιεινές επιλογές. Διαβάστε με προσοχή τα συστατικά που περιέχουν και τις θερμίδες.

8.Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο για τα γεύματά σας

Χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο πιάτο θα τρώτε μικρότερες μερίδες. Επίσης προσπαθήστε να τρώτε αργά καθώς χρειάζονται 20 λεπτά για να αντιληφθεί ο εγκέφαλος ότι έχετε χορτάσει.

9.Μην απαγορεύεται στον εαυτό σας να τρώει συγκεκριμένες τροφές

Απαγορεύοντας στον εαυτό σας να καταναλώνει συγκεκριμένες τροφές, το μόνο που θα πετύχετε είναι να τις λαχταράτε ακόμα περισσότερο. Ασφαλώς προσπαθήστε να μην κάνετε υπερβολές και να έχει πάντα εικόνα της ημερήσια πρόσληψής σας σε θερμίδες.

10.Μειώστε το αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί περιέχει περίπου τόσες θερμίδες όσες έχει και ένα κομμάτι σοκολάτας. Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο δε βοηθά στην απώλεια κιλών, αλλά αντιθέτως οδηγεί στην αύξηση του βάρους.

11.Κάντε ένα πλάνο με τα γεύματα της εβδομάδας

Φτιάξτε ένα πλάνο με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής σας το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα γεύματα της κάθε μέρας. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε από παρασπονδίες και θα έχετε συνολικά μία πιο υγιεινή διατροφή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved