Απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος ενώ θηλάζετε

Πώς να χάσετε κιλά κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος ενώ θηλάζετε

Ο θηλασμός μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απώλεια βάρους κατά το θηλασμό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • Επίπεδο δραστηριότητας
  • Διατροφικές συνήθειες
  • Βάρος πριν την εγκυμοσύνη
  • Αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κάψιμο θερμίδων και απώλεια βάρους

Ο θηλασμός δεν θα σας βοηθήσει αρχικά να χάσετε επιπλέον βάρος πέραν του φυσιολογικού από την απώλεια του πλακούντα και του αμνιακού υγρού αλλά θα συμβάλει στη συστολή τη μήτρας και στην επαναφορά του μεγέθους πριν από την εγκυμοσύνη. Αν θηλάζετε, η κοιλιά σας θα πρέπει να φαίνεται πιο επίπεδη 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό ενώ σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες που θηλάζουν αποκλειστικά, είναι πιθανότερο να χάσουν το βάρος της εγκυμοσύνης τους περίπου έξι μήνες μετά τη γέννηση των μωρών τους σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν θηλάζουν. Η μητέρα θηλάζοντας καίει έως και 500 θερμίδες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που πιθανότατα τρώτε περισσότερα λόγω θηλασμού, μπορείτε να χάσετε βάρος.

thilasmos

Συμβουλές για να χάσετε βάρος ενώ θηλάζετε

Ενώ ορισμένες γυναίκες χάνουν βάρος ενώ θηλάζουν, άλλες δεν βλέπουν διαφορά. Επομένως, δεν είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστούν όλα τα κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή θηλάζετε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες να χάσετε βάρος κατά τη μεταγεννητική περίοδο:

Ξεκινήστε άσκηση

Συζητήστε με το γιατρό σας τι είδους άσκηση θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ανάλογα με το αν είχατε φυσιολογικό ή όχι τοκετό.

Τρώτε υγιεινά

Η κατανάλωση κενών θερμίδων όχι μόνο μπορεί να σας εμποδίσει να χάσετε κιλά αλλά να πάρετε κιόλας. Προσέξτε λοιπόν τι τρώτε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Κοιμηθείτε

Μπορεί να είναι δύσκολο για μια νέα μητέρα που θηλάζει να κοιμάται αρκετά αλλά προσπαθήστε να ξεκουραστείτε όταν μπορείτε. Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με δυσκολία απώλειας βάρους και αύξησης κιλών.

Μην αγχώνεστε

Έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού σας μπορείτε να αρχίσετε σταδιακά να χάνετε βάρος με ρυθμό περίπου 2 έως 3 κιλά ανά μήνα. Μιλήστε με το γιατρό σας ή με έναν διατροφολόγο να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα υγιές πρόγραμμα απώλειας βάρους που να περιλαμβάνει σωστή διατροφή για εσάς και το μωρό σας.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved