Μαμά και διατροφή: Smoothie με γάλα αμυγδάλου - Πιείτε το και χάστε κιλά

Νόστιμο και υγιεινό smoothie με γάλα αμυγδάλου και αβοκάντο, ιδανικό για απώλεια βάρους

Μαμά και διατροφή: Smoothie με γάλα αμυγδάλου - Πιείτε το και χάστε κιλά

Τα smoothies είναι νόστιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ιδανικά για ένα υγιεινό και πλήρες γεύμα.

Κάποια μάλιστα μπορούν σας σα βοηθήσουν να χάσετε βάρος, χωρίς να στερήσετε από τον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ή να πεινάσετε. Τη συνταγή για ένα τέτοιο smoothie μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα
  • 2 χούφτες σπανάκι
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο
  • 1/2 λεμόνι στυμμένο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/2 ποτήρι νερό

Γάλα αμυγδάλου - Τα οφέλη

Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, παρόλο που τα αμύγδαλα έχουν αρκετές θερμίδες, δεν ισχύει το ίδιο για το γάλα αμυγδάλου. Συνεπώς ενδείκνυται για δίαιτα και βοηθά στην απώλεια βάρους. Τέλος, σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση αμυγδάλων έχει συνδεθεί με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά.

Αβοκάντο - Τα οφέλη

Το αβοκάντο περιέχει 322 θερμίδες και συνολικά 29 γρ. υγιεινού λίπους, 13,5 γρ. διαιτητικών ινών και είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, E, K και C, ασβέστιο και σίδηρο.Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι αυτό που καθιστά το αβοκάντο ένα μοναδικό φρούτο που βοηθά στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, των καρδιαγγειακών παθήσεων, της αρθρίτιδας, του καρκίνου κ.λ.π.

Πράσινο μήλο - Τα οφέλη

Το πράσινο μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα. Είναι πλούσια σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες και μέταλλα και είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Επίσης, το πράσινο μήλο περιέχει πηκτίνη, μία φυσική ουσία που καταπολεμά το λίπος και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πώς θα φτιάξετε το smoothie με το γάλα αμυγδάλου:

Η διαδικασία είναι απλή. Βάζετε όλα τα υλικά στο blender και τα "χτυπάτε" μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές ρόφημα. Προτιμήστε να το καταναλώνετε φρέσκο ώστε να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved