Μειώστε το σωματικό σας βάρος πίνοντας τσάι matcha (vid)

Θέλετε να χάσετε βάρος και να απαλλαγείτε από το περίσσιο λίπος που έχει ο οργανισμός σας; Τότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε στην διατροφή σας το τσάι matcha.

Μειώστε το σωματικό σας βάρος πίνοντας τσάι matcha (vid)

Το τσάι matcha έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία και την απώλεια βάρους, αν και η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Λίγα λόγια για το τσάι matcha

Το matcha προέρχεται από την Ιαπωνία και αποτελεί ιδανική εναλλακτική καφεΐνης, ενώ είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.

Αξίζει να γνωρίζετε, ότι ένα ποτήρι matcha ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Ποια είναι τα οφέλη του τσαγιού matcha;

Έχει αντιοξειδωτική δράση

Το τσάι matcha είναι πηγή αντιοξειδωτικών και η κατανάλωσή του περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών, περιορίζει τον υπέρμετρο πολλαπλασιασμό κυττάρων και προστατεύει τα υγιή κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.

apolia varous me tsai matcha 1

Προστατεύει το συκώτι

Το συκώτι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού καθώς απομακρύνει τις τοξίνες και μεταβολίζει τα θρεπτικά συστατικά. Αρκετές έρευνες, που έχουν γίνει σε ανθρώπους αλλά και ζώα, επισημαίνουν ότι το matcha συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του συγκεκριμένου οργάνου, καθώς η κατανάλωσή του βοηθά στην αποτοξίνωση.

Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία

Είναι πλούσιο σε λ-θεανίνη, ένα σπάνιο αμινοξύ, που βάσει ερευνών βελτιώνει την πνευματική εγρήγορση και συμβάλλει στην αύξηση της συγκέντρωσης.

Έχει αντιοξειδωτική δράση

Είναι πηγή αντιοξειδωτικών και η κατανάλωσή του περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών, περιορίζει τον υπέρμετρο πολλαπλασιασμό κυττάρων και προστατεύει τα υγιή κύτταρα από το οξειδωτικό στρες

Τέλος αξίζει να γνωρίζετε ότι είναι πλούσιο σε επιγαλοκατεχίνες, ένα είδος τανίνων, οι οποίες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των καλών βακτηρίων του εντέρου. Έχουν έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύουν επίσης τον μεταβολισμό περιορίζοντας την ανάπτυξη των λιποκυττάρων.

Πώς μπορείτε να το απολαύσετε ώστε να χάσετε βάρος και λίπος

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε Matcha Latte για απώλεια βάρους. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε το.

Υλικά:

  • 1/2 κ.τ.γ σκόνη matcha
  • 3 κ.τ.σ νερό
  • 1 κ.τ.γ μέλι
  • 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας

Εκτέλεση:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved